​S-a născut la Moscova, dar de câțiva ani reprezintă Australia. Daria Gavrilova (actuală Saville după căsătorie) condamnă invadarea Ucrainei de către Rusia și spune că pentru poziția pe care a ales-o riscă închisoarea dacă s-ar întoarce în țara unde a văzut lumina zilei.

Daria GavrilovaFoto: Independent Photo Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

Războiul din Ucraina, ziua 43. Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

În 2015, Gavrilova a ales să reprezinte Australia. La ani distanță de la acel moment spune că a fost o decizie foarte bună, mai ales în condițiile în care vede ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Gavrilova critică războiul din Ucraina: Cum să le facem asta fraților noștri ucraineni?

Într-un interviu pentru Code Sport, Daria spune că nu-i vine să creadă că Ucraina suferă îngrozitor din cauza Rusiei.

„Când a început războiul, le-am trimis imediat mesaje prietenilor mei din Ucraina și am plâns zile întregi.

Spuneam: Nu pot să cred că se întâmplă asta, că Rusia, că noi - și spun noi pentru că, evident, nu pot să neg că sunt rusoaică, le-ar face asta vecinilor noștri, fraților noștri” - Daria Gavrilova.

Mutarea în Australia - Cea mai bună decizie din viața ei

„Cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată a fost să mă mut în Australia, dar mă gândesc: Cum poți fi apolitic? Așa că am decis - Ok, voi face ca toată lumea să știe care este poziția mea”, a spus Daria.

Gavrilova și închisoarea pe care o riscă din cauza criticilor la adresa lui Vladimir Putin

În finalul intervenției pentru sursa citată, Gavrilova (28 de ani) completează spunând că este convinsă că ar ajunge la închisoare dacă s-ar întoarce în Rusia, iar asta pentru poziția adoptată în ceea ce privește războiul din Ucraina.

„Aș putea fi închisă din cauza declarațiilor mele dacă mă întorc în Rusia. Nu cred neapărat că sunt atât de importantă, dar aste se întâmplă acolo dacă protestezi”, a concluzionat Daria Gavrilova Saville.

După startul războiului din Ucraina, Daria (locul 129 mondial) a ales să joace în circuitul WTA într-un echipament în culorile țării invadate (galben - albastru).