Nevoită să abandoneze la Miami din cauza unei accidentări, Simona Halep se află pe lista sportivelor înscrise la turneul WTA 1000 de la Madrid. Competiția de la Caja Magica va avea loc în acest an în perioada 28 aprilie - 7 mai.

Simona HalepFoto: Frederic J. BROWN / AFP / Profimedia

Organizatorii întrecerii de la Madrid au anunțat lista capilor de serie, iar Simona Halep se găsește printre sportivele înscrise.

De asemenea, pe lista preliminară se află și Sorana Cîrstea.

Halep a declarat forfait înainte de primul meci de la WTA Miami și va rata de asemenea întâlnirea de FedCup dintre Polonia și România (15 și 16 aprilie 2022, la Radomskie Centrum Sportu din Radom).

La Caja Magica vor fi prezente cele mai bune sportive ale momentului, printre acestea găsindu-se Iga Swiatek, Barbora Krejcikova, Paula Badosa, Maria Sakkari sau Aryna Sabalenka.

Reamintim că va fi prima ediție a turneului de la Madrid fără Ion Țiriac în postura de patron. Omul de afaceri român a vândut licența către americanii de la IMG pentru o sumă impresionantă.

Pe tabloul principal se vor mai găsi și sportive precum Emma Răducanu și Bianca Andreescu.

Simona Halep a câștigat turneul de la Madrid în două rânduri, la edițiile din 2016 și 2017.

Cap de serie numărul trei la ediția din 2021, Simona Halep a fost eliminată în turul al treilea de Elise Mertens (6-4, 5-7, 5-7).

Campioana en-titre este Aryna Sabalenka: 6-0, 3-6, 6-4 cu Ashleigh Barty (sportivă care între timp s-a retras din tenis).