Gazzetta dello Sport anunță marți că Emma Răducanu, care este departe de forma arătată la New York (unde s-a impus la US Open), se pregătește alături de un antrenor care i-a avut ca elevi pe Novak Djokovic, Ivan Ljubicic, Milos Raonic şi Jannik Sinner.

Emma RaducanuFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Răducanu a cucerit titlul de la Flushing Meadows alături de Andrew Richardson, dar la scurt timp după imensul triumf de la New York a anunțat despărțirea de acesta.

Ea a colaborat apoi cu antrenorul german Torben Beltz, care a lucrat şi cu Angelique Kerber. Dar sportiva cu mamă chineză şi tată român nu a înregistrat rezultatele dorite, chiar dacă a tot continuat să urce în ierarhia WTA până aproape de Top 10 cu puţinele puncte adunate după Grand Slamul american.

Deşi nu a anunţat o despărţire oficială de Beltz, Gazzetta dello Sport a scris, marţi, că Răducanu merge acum pe o filieră italiană.

Ea se pregăteşte la academia lui Riccardo Piatti de la Bordighera, pe Riviera Italiană, la 12 kilometri de graniţa cu Franţa.

Cine este Riccardo Piatti

Format ca tehnician la Academia Bollettieri, în Florida, Piatti, 64 de ani, este un nume mare în tenis, mai ales în ceea ce priveşte lansarea unor tineri jucători. Cu Ljubicic a lucrat de când croatul avea 18 ani şi era clasat în jurul locului 1.000 ATP şi până la finalul carierei în care cea mai bună poziţie a lui a fost locul 3 mondial.

Tot când avea 18 ani, Djokovic a trecut prin mâna italianului, dar colaborarea a fost mai scurtă de un an şi a fost întreruptă de Piatti.

Francezul Richard Gasquet, canadianul Milos Raonic, pe care l-a dus pe locul 3 mondial, croatul Borna Coric, chiar şi rusoaica Maria Sharapaova, la finalul carierei, au fost elevii lui Piatti.

Ultima lui „creaţie” este italianul Jannick Sinner, 20 de ani, fost număr 9 mondial, de care s-a despărţit recent.

„Am făcut ceea ce am crezut că este bine pentru mine, chiar dacă decizia nu a fost uşor de luat. Cu Riccardo, am făcut o treabă incredibilă. Am plecat de acasă la 13 ani pentru a merge acolo şi am ajuns în Top 10”, a declarat Sinner, după încetarea colaborării cu antrenorul care l-a ajutat să câştige şase titluri ATP.

Acum, rămâne de văzut dacă este doar o scurtă etapă de pregătire în Italia pentru Emma Răducanu sau o colaborare de mai lungă durată.

După ce a triumfat la US Open anul trecut, evoluând din calificări, Răducanu nu a legat mai mult de două victorii la niciunul dintre cele opt turnee la care a participat, scrie News.ro.