​Gabriela Ruse a părăsit turneul WTA de la Charleston din runda inaugurală, sportiva noastră fiind învinsă categoric de Hailey Baptiste (locul 124 mondial).

Gabriela RuseFoto: Independent Photo Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

A fost 6-3, 6-0 pentru jucătoarea din SUA, după un meci care a durat o oră și două minute. Locul 55 în ierarhia WTA, Gabriela nu a prins cea mai bună zi, tenisul ei fiind departe de așteptări.

Cu reale probleme în gameurile de la lansare (procentaje slabe pe cele două servicii), Gabi a fost dominată de adversară, iar cele două breakuri reușite de americană au fost decisive pentru câștigarea primului set (6-3).

A doua manșă a fost una de uitat pentru sportiva noastră: a cedat cu 6-0, iar Hailey a reușit să câștige ultimele nouă gameuri consecutive ale partidei.

Din păcate, Gabriela nu a excelat la niciun capitol, erorile fiind prea multe pentru ca Ruse să poată emită cu adevărat pretenții la victorie.

De știut:

  • Pentru participarea la WTA Charleston, Gabriela Ruse va primi un cec în valoare de 3.980 de dolari și un punct în ierarhia WTA de simplu.
  • În turul al doilea, Hailey Baptiste va juca cu Alize Cornet (34 WTA și favorită numărul 12).
  • România mai are o singură reprezentantă pe tabloul principal de la Charleston: Irina Begu. Sportiva noastră va juca cu învingătoarea partidei dintre Sophie Chang (206 WTA - venită din calificări) şi australianca Ajla Tomljanovic (39 WTA şi cap de serie 14).

Charleston Open (de categorie WTA 500) are loc în acest an în perioada 4-10 aprilie, pe zgură, având premii totale în valoare de 888.636 de dolari.