Problemele se țin scai de Daniil Medvedev în ultima perioadă. După ce a anunțat că se confruntă cu o ușoară hernie și nu știe dacă va putea participa la Roland Garros, organizatorii de la Wimbledon l-ar putea exclude de la ediția din acest an a Grand Slamului britanic.

Daniil MedvedevFoto: PEDRO PARDO / AFP / Profimedia

Războiul din Ucraina, ziua 41. Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Daniil Medvedev, ocupant al locului 2 în clasamentul ATP, va fi nevoit să absenteze undeva între una și două luni din cauza unei accidentări.

Rusul a precizat într-un comunicat de presă că se confruntă cu o ușoară hernie și că nu știe dacă va putea fi apt să participe la Roland Garros, al doilea Grand Slam al sezonului (22 mai - 5 iunie).

Daniil Medvedev poate să rateze și participarea la Wimbledon 2022

Medvedev ar putea fi exclus de organizatorii Wimbledon 2022 de la Grand Slamul britanic. Aceștia pot din punct de vedere legal să interzică participarea oricărui jucător de tenis din Rusia sau Belarus care nu denunță acțiunile lui Putin în Ucraina.

Conform The Telegraph, organizatorii de la Wimbledon se tem că o victorie a lui Medvedev în Grand Slamul londonez ar putea promova regimul lui Vladimir Putin din Rusia.

Deși sportivii ruși au fost excluși din multiple competiții internaționale, ATP, WTA și ITF au decis să le permită în continuare jucătorilor de tenis ruși să evolueze.

Ultimul turneu disputat de Daniil Medvedev a fost cel de la Miami, acolo unde a fost eliminat în sferturi de Hubert Hurkacz.