​Oficialii din tenis vor aplica pedepse mai severe pentru comportamentul nepotrivit pe teren, a avertizat ATP, luni, în timp ce organismul de conducere al circuitului masculin își revizuiește simultan și liniile directoare pentru a lua măsuri drastice împotriva recidiviștilor, informează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nonconformistul australian Nick Kyrgios a fost amendat cu 60.000 de dolari pentru o serie de ieșiri nervoase la turneele Indian Wells și Miami Open, mulți spunând că ar fi trebuit să fie descalificat.

În luna februarie, germanul Alexander Zverev a fost dat afară de la turneul din Acapulco, după ce și-a lovit în mod repetat racheta de scaunul arbitrului, în urma unei înfrângeri la dublu.

„Cu efect imediat și pe măsură ce ne îndreptăm spre sezonul de zgură, echipa de arbitri ATP a fost îndrumată să adopte o poziție mai strictă în judecarea încălcărilor Codului de conduită. În plus, întreprindem, de asemenea, o revizuire a Codului, precum și a proceselor disciplinare, pentru a ne asigura că acesta prevede sancțiuni adecvate și actualizate pentru încălcări grave și pentru recidiviști”, a declarat președintele ATP, Andrea Gaudenzi.

La Indian Wells, Nick Kyrgios și-a pierdut cumpătul după ce a pierdut în fața lui Rafael Nadal, a dat cu racheta de pământ, iar aceasta a ricoșat și aproape a lovit un copil de mingi. Australianul a fost amendat cu 25.000 de dolari pentru acest lucru.

După doar 11 zile, Kyrgios a fost amendat cu 35.000 de dolari după înfrângerea suferită în fața lui Jannik Sinner la Miami Open, în timpul căreia a criticat arbitrul și și-a rupt racheta.

Australianul a câștigat premii de peste 350.000 de dolari la cele două turnee, după ce a concurat atât la simplu, cât și la dublu.

Alexander Zverev, campionul olimpic de la Tokyo, a primit o suspendare de opt săptămâni pentru ieșirea sa necontrolată de la Acapulco.

ATP a fost criticată pentru ceea ce mulți experți și fani au perceput ca fiind pedepse blânde din partea organismului de conducere, iar Gaudenzi le-a transmis un mesaj jucătorilor.

„Cu toții avem un rol de jucat pentru a menține reputația și integritatea sportului nostru. În primele trei luni ale sezonului s-a înregistrat o frecvență neobișnuită a incidentelor de mare amploare care au implicat un comportament nesportiv.

Aceste incidente aruncă o lumină negativă asupra sportului nostru. Acest comportament afectează pe toată lumea și transmite un mesaj greșit fanilor noștri, în special celor tineri”, a adăugat Gaudenzi, fost jucător italian.