​A devenit cel mai tânăr câștigător al Mastersului de la Miami, iar acum și-a fixat deja următorul obiectiv: un titlu de Grand Slam. Carlos Alcaraz este omul momentului în circuitul ATP, iar ibericul a fost felicitat după succesul de la Hard Rock Stadium și de cântărețul Enrique Iglesias.

Carlos AlcarazFoto: Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia

Artistul spaniol a publicat pe contul personal de Twitter imagini cu Alcaraz dansând, iar mesajul a fost următorul: „Felicitări! Acel moment când câștigi primul titlul Masters la doar 18 ani”.

De știut:

  • Carlos Alcaraz este primul jucător iberic care se impune la competiția din Florida. Rafael Nadal (de cinci ori), Sergi Bruguera, Carlos Moya și David Ferrer au pierdut în finală.
  • Pe parcursul competiției, Carlos a mai trecut de Marton Fucsovics (55 ATP), Marin Cilic (23 ATP), Stefanos Tsitsipas (5 ATP), Miomir Kecmanovic (48 ATP), Hubert Hurkacz (10 ATP, campionul din 2021) și Casper Ruud (16 ATP)
  • Grație parcursului de la Miami, Alcaraz a înregistrat un salt de 5 poziții în clasamentul ATP (se află pe 11, cea mai bună clasare din carieră). De cealaltă parte, Ruud a urcat pe locul 7 (de asemenea, cea mai bună poziție de până acum a carierei).
  • Carlos Alcaraz mai are în palmares titlurile de la Umag (2021) și Rio de Janeiro (2022).