Carlos Alcaraz (11 ATP) are un start foarte bun de sezon, cucerind la Miami primul titlu de categorie Masters din cariera sa. După succesul consemnat, ibericul a vorbit despre următorul mare obiectiv pe care l-a setat.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sportivul din Spania, în vârstă de doar 18 ani, s-a impus în fața norvegianului Casper Ruud (7 ATP) în finala Miami Open, scor 7-5, 6-4.

După succesul de la turneul american, Alcaraz a declarat că următorul său mare obiectiv în circuitul ATP este cucerirea unui Grand Slam, conform Marca.com.

Carlos Alcaraz și cât de pregătit este pentru a cuceri un Grand Slam

„Aș spune că sunt pregătit să câștig un Grand Slam. Sunt încrezător pe nivelul, fizicul și mentalitatea mea din prezent.

Poate că nu voi reuși să cuceresc un Grand Slam în acest an, poate nu se va întâmpla la Roland Garros 2022, dar sunt pregătit să câștig unul dintre marile turnee ale acestui an.

Cheia succesului meu din ultima perioadă este munca depusă. În fiecare zi pun o cărămidă în plus la dezvoltarea carierei mele. Știu că vor fi cei mai buni jucători la Grand Slamuri, dar nu mi-e frică să spun că am încredere în faptul că pot cuceri unul.

Acum am nevoie totuși de câteva zile de odihnă. Au fost câteva săptămâni grele și am nevoie de liniștea de acasă pentru a pregăti turneele din următoarea perioadă” - Carlos Alcaraz.

Carlos Alcaraz și perioada foarte bună prin care trece

Carlos Alcaraz este primul jucător iberic care se impune la competiția din Florida. Rafael Nadal (de cinci ori), Sergi Bruguera, Carlos Moya și David Ferrer au pierdut în finală.

Pe parcursul competiției, Carlos a trecut de Marton Fucsovics (55 ATP), Marin Cilic (23 ATP), Stefanos Tsitsipas (5 ATP), Miomir Kecmanovic (48 ATP), Hubert Hurkacz (10 ATP, campionul din 2021) și Casper Ruud (7 ATP).

Grație parcursului de la Miami, Alcaraz ocupă acum locul 11 în clasamentul ATP, cea mai bună clasare din carieră.

Carlos Alcaraz mai are în palmares titlurile de la Umag (2021) și Rio de Janeiro (2022).