Ibericul Carlos Alcaraz a câştigat turneul ATP de la Miami, primul titlu de categorie Masters din cariera sa, după ce l-a învins în două seturi pe norvegianul Casper Ruud.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sportivul din Spania, în vârstă de doar 18 ani, s-a impus în fața norvegianului după un meci echilibrat, scor 7-5, 6-4.

Ruud (8 ATP, favorit 6) a condus cu 4-2 în primul set, dar Alcaraz (cap de serie nr. 14) a avut nervii mai tari și a reușit o revenire spectaculoasă.

Aflat pe locul 16 în ierahia mondială, Alcaraz a avut nevoie de o oră și 49 de minute pentru a deveni cel mai tânăr câștigător al turneului de la Miami.

De știut:

  • Carlos Alcaraz este primul jucător iberic care se impune la competiția din Florida. Rafael Nadal (de cinci ori), Sergi Bruguera, Carlos Moya și David Ferrer au pierdut în finală.

  • Pe parcursul competiției, Carlos a mai trecut de Marton Fucsovics (55 ATP), Marin Cilic (23 ATP), Stefanos Tsitsipas (5 ATP), Miomir Kecmanovic (48 ATP) și Hubert Hurkacz (10 ATP, campionul din 2021).

  • Grație parcursului de la Miami, Alcaraz va înregistra un salt de 5 poziții în clasamentul ATP (va ocupa locul 11, cea mai bună clasare din carieră). De cealaltă parte, Ruud va urca pe locul 7 (de asemenea, cea mai bună poziție de până acum a carierei).

  • Carlos Alcaraz mai are în palmares titlurile de la Umag (2021) și Rio de Janeiro (2022).