​Iga Swiatek este fără îndoială sportiva momentului în tenisul feminin: va fi locul 1 de săptămâna viitoare și a câștigat ultimele trei turnee la care a participat: Qatar, Indian Wells și Miami.

Iga SwiatekFoto: Karla Kinne/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iga Swiatek, epuizarea fizică și forfaitul de la Charleston

La finalul turneului desfășurat în complexul de la Hard Rock Stadium, Iga (marea campioană) a anunțat că nu va mai participa la turneul WTA de la Charleston, de categorie „500”.

„Îmi pare foarte rău, dar, după maratonul de trei turnee în care am jucat finala la fiecare, mă simt puţin accidentată la braţ. Nu e grav, dar trebuie să mă odihnesc”, a precizat Iga Swiatek.

La puțin timp după declarația polonezeia venit și reacția directorului turneului de la Charleston: „Suntem dezamăgiţi, dar înţeleg că ea a jucat mult tenis în ultima lună”, a spus Bob Moran, directorul turneului.

Gabriela Ruse și Irina Begu, pe tabloul principal de la WTA Charleston

România are deja două reprezentante pe tabloul principal de la Charleston, competiție dotată cu premii de aproape 900 de mii de dolari.

Gabriela Ruse (57 WTA) o va întâlni pe americanca Hailey Baptiste (122 WTA), iar Irina Begu pe chinezoaica Xinyu Wang (87 WTA).

În calificări se află și Gabriela Talabă Lee (257 WTA), sportiva noastră urmând să joace cu Coco Vandeweghe (167 WTA şi cap de serie numărul 3) în ultimul tur al calificărilor.

WTA Charleston are loc în perioada 4-10 aprilie, pe zgură, are premii totale în valoare de $888.636, iar ultima campioană este Veronika Kudermetova (2021).