Deși Iga Swiatek a învins-o în finala de la Miami, Naomi Osaka pare să-și fi regăsit ritmul și stăpânirea de sine. După eșecul din ultimul act al turneului american, nipona a vorbit și despre marele obiectiv al ei în circuitul WTA.

Naomi OsakaFoto: SMG / Zuma Press / Profimedia

Naomi Osaka a fost învinsă fără drept de apel de Iga Swiatek în finala de la Miami, 6-4, 6-0, într-o oră și 20 de minute de joc. Cu toate acestea, japoneza se arată mulțumită de progresele făcute în ultimele săptămâni.

Nipona ieșise din TOP 50 WTA, dar a decis să facă schimbări majore în cariera sportivă începând un proces psihoterapeutic pentru problemele cu anxietatea și depresia.

Naomi Osaka: „Păstrez multe lucruri pozitive după WTA Miami”

„Întotdeauna mi-am dorit să câştig acest turneu, aşa că mă simt tristă. Dar cred că pot păstra multe lucruri pozitive.

Căldura fanilor aproape că m-a făcut să plâng, dar nu vreau să mai plâng în public. Aşa că m-am reţinut. Simt că oamenii au fost fericiţi să mă vadă jucând din nou sau doar să mă vadă fericită.

Nu sunt atât de dezamăgită pe cât aş putea fi după o astfel de înfrângere. În mod normal plângeam în vestiar, dar acum reuşesc să fiu puţin mai relaxată. Bănuiesc că este şi experienţa vieţii.

În urmă cu câteva zile, sărbătorisem revenirea în TOP 50. Întrucât nu mai vreau să iau nimic de la sine, vreau să continui să muncesc pentru a deveni o jucătoare mai bună şi o persoană mai bună” - Naomi Osaka.

Iga Swiatek, jucătoarea momentului în WTA, și secretul care a ajutat-o să câștige trei trofee la rând

Obiectivul lui Naomi Osaka în circuitul WTA

„Voi încerca să iau foarte în serios acest sezon pe zgură, iar următorul meu turneu va fi la Madrid.

Scopul meu este să fiu cap de serie la Roland Garros și până la sfârşitul anului, mi-ar plăcea să fiu în TOP 10.

Apoi să redevin lider WTA anul viitor sau, să zicem, măcar în TOP 5. Mi-au lipsit obiectivele de acest gen” - Naomi Osaka.

Grație parcursului de la Miami, Naomi Osaka va înregistra un salt impresionant de 41 de locuri în clasamentul WTA (va ocupa locul 36).

Pentru Osaka, aceasta a fost a 11-a finală a carierei: s-a impus la US Open (2018, 2020), Australian Open (2019,2021), Indian Wells (2018), Beijing și Osaka (2019) și a pierdut în ultimul act la Tokyo (2016, 2018), New York (2020) și Miami (2022).