În luna decembrie a anului trecut, informația că Ion Țiriac a vândut licența turneului de la Madrid (WTA 1000 / ATP Masters) a devenit oficială. La câteva luni distanță, a fost aflată suma pentru care omul de afaceri român a acceptat să cedeze turneul de la Caja Magica.

Ion TiriacFoto: MARCA / Sipa Press / Profimedia

Turneul de la Madrid, vândut de Țiriac pentru 360 de milioane de euro

La acel moment al vânzării, în spațiul public a apărut informația conform căreia Țiriac ar fi cedat turneul pentru o sumă cuprinsă între 200 și 250 de milioane de euro.

Realitatea este însă cu totul alta: prin intermediul grupului Endeavour, compania americană IMG (cea care a achiziționat licența de la Ion Țiriac) a anunțat că i-a plătit românului nu mai puțin de 360 de milioane de euro.

La această sumă se adaugă alte 30 de milioane care vor fi plătibile în decursul următorilor doi ani de zile.

Ion Țiriac, avere de 1.2 miliarde de euro

Tranzacția a fost aprobată de WTA și ATP, astfel că ediția din acest an va fi prima fără Ion Țiriac în postura de patron al turneului madrilen.

În afara competiției de tenis, în tranzacție a fost inclus și turneul de golf Acciona Open de Espana.

Mutua Madrid Open va avea loc în perioada 26 aprilie - 8 mai 2022. Turneul a fost câștigat în două rânduri de Simona Halep, la edițiile din 2016 și 2017.

Averea lui Ion Țiriac (va împlini 83 de ani pe 9 mai) este de aproximativ 1.2 miliarde de euro, conform Forbes. Omul de afaceri român se află pe locul 1830 în lume în acest moment din punct de vedere al potenței financiare.

De știut:

IMG deține, de asemenea, și turneul de la Miami (WTA 1000, respectiv Masters) începând din 2014. Turneul a fost mutat de la Key Biscayne la Hard Rock Stadium în mandatul celor de la IMG.