Ajunsă pe locul 77 în clasamentul WTA, Naomi Osaka a demonstrat la Miami că este una dintre cele mai bune jucătoare din circuit și s-a calificat în finală după ce a revenit în fața elvețiencei Belinda Bencic (campioană olimpică la Tokyo) și s-a impus în trei seturi, scor 4-6, 6-3, 6-4.

Naomi Osaka a plans si la MiamiFoto: Captura video - Tennis Channel

Victoria a însemnat foarte mult pentru Naomi, japoneza izbucnind în lacrimi de bucurie după meci. Cvadruplă campioană de Grand Slam a recunoscut că se simte ca acasă la Miami.

„Am vrut doar să vă mulțumesc tuturor, atmosfera a fost foarte bună. La naiba, mereu plâng. Acest turneu înseamnă foarte mult pentru mine și este pentru prima dată când ajung în finală aici” - Naomi Osaka, după victoria cu Belinda Bencic.

Osaka nu mai jucase într-o semifinală WTA 1000 de la Cincinnati 2020. Naomi a recunoscut că se luptă de ceva timp pentru a reveni la un nivel ridicat.

„Uneori mă simt copleșită de gândurile mele, de această dată s-a întâmplat pentru că nu am mai fost în finală de ceva timp. Simt că mă lupt de mult timp, nu mă lupt din punct de vedere fizic, dar mi-am dorit să revin aici de foarte mult timp.

Pur și simplu nu am reușit să pun lucrurile cap la cap, așa că acum simt că mă aflu într-un loc foarte bun în viața mea și vreau să continui așa.

Săptămâna trecută, la Indian Wells, chiar și atunci când lucrurile nu stăteau bine, am știut că pot să îmi revin. Simt că am făcut asta destul de bine” - Naomi Osaka.

Cu doar o săptămână în urmă, japoneza părăsea plângând Indian Wells după ce a fost huiduită de un membru al publicului.

Naomi Osaka scrie istorie la Miami Open

Osaka a început turneul pe locul 77 mondial, dar va termina în Top 30 dacă va câștiga titlul de la Miami Open.

De asemenea, ea devine cea mai slab clasată jucătoare din toate timpurile, numărul 77 mondial, care ajunge în finală, după ce Kim Clijsters a reușit această performanță când se afla pe locul 38 mondial, în 2005.

Pentru titlul de la Miami, Naomi Osaka se va duela cu poloneza Iga Swiatek, viitoare lideră mondială. Cele două s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul WTA: la Rogers Cup 2019 (Toronto), japoneza a câștigat cu 7-6(4), 6-4.

Pentru Osaka, aceasta va fi a 11-a finală a carierei: s-a impus la US Open (2018, 2020), Australian Open (2019,2021), Indian Wells (2018), Beijing și Osaka (2019) și a pierdut în ultimul act la Tokyo (2016, 2018) și New York (2020).