​Ucraineanca Elina Svitolina a anunțat că nu va juca împotriva SUA în barajul pentru turneul final al Billie Jean King Cup (fostă FedCup) de luna viitoare, afirmând că și-a agravat o accidentare la spate în determinarea sa de a-și reprezenta țara pe teren după invazia Rusiei.

Elina SvitolinaFoto: Julio Cesar AGUILAR / AFP / Profimedia

A 34-a zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Svitolina, care a anunţat că va dona ţării sale premiile de la turnee, a concurat în ultimele săptămâni la Monterrey Open, Indian Wells și Miami Open.

„Au fost două luni extrem de dificile pentru mine, nu doar din punct de vedere mental, ci și fizic. De o perioadă destul de lungă de timp mă lupt cu durerile la spate. Acestea nu m-au lăsat să mă pregătesc pentru turnee la cel mai bun nivel.

Am observat cu o durere insuportabilă în suflet ceea ce se întâmplă în țara mea natală, Ucraina... iar acest lucru mi-a dat un imbold uriaș să continui și să lupt pe teren. Acum, corpul meu nu mai face față și trebuie să mă odihnesc” - Elina Svitolina pe Twitter.

Svitolina a adăugat că va rata și unele dintre turneele sale „preferate” din Europa, dar nu a oferit alte detalii.

Ucraina va întâlni SUA în barajul pentru turneul final al Billie Jean King Cup (fostă FedCup), pe 15-16 aprilie. Meciul se va disputa pe un teren acoperit de hard din Asheville, Carolina de Nord.

Citește și: