​Gabriela Ruse (57 WTA) a fost eliminată în turul al doilea al turneului "WTA 1000" de la Miami, fază a competiției în care sportiva noastră a fost învinsă de Elena Rybakina.

Gabriela RuseFoto: William WEST / AFP / Profimedia

Cap de serie numărul 17, jucătoarea din Kazahstan s-a impus după o oră și 44 de minute de joc, scor 6-4, 7-5.

Gabriela a fost condusă cu 4-0 în primul set, a recuperat două breakuri, dar nu a reușit să își mai facă serviciul și Elena a fructificat a doua minge de set.

Ruse a început mult mai bine în setul secund, a condus cu 3-0, dar Rybakina și-a ridicat nivelul jocului, a fost mai agresivă la retur (a profitat și de erorile românicei) și a obținut victoria în două seturi.

De știut:

  • Pentru participarea la ediția din 2022 a turneului Miami Open, Gabriela Ruse va primi 30.130 de dolari și 35 de puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • În acest an, Ruse are 10 victorii și 6 înfrângeri.
  • În WTA Live, Gabriela Ruse se află pe locul 53 (cea mai bună clasare din carieră), înregistrând o urcare de patru poziții față de ultimul clasament dat publicității.
  • România are o singură reprezentantă în turul al treilea de la Miami: Irina Begu (70 WTA). Sportiva noastră a reușit victoria carierei contra principalei favorite, Aryna Sabalenka. Pentru Begu urmează un meci cu Aliaksandra Sasnovich (60 WTA).
  • Pentru Elena Rybakina va urma un meci cu învingătoarea meciului dintre Jessica Pegula (21 WTA, favorită 16) și Sloane Stephens (38 WTA).

WTA Miami are loc în perioada 22 martie - 3 aprilie, pe hard, face parte din categoria WTA 1000 și are premii totale în valoare de $8.369.455. Ultima campioană, Ashleigh Barty, nu participă la întrecerea de la Hard Rock Stadium, ea alegând să se retragă din tenis.