Jenson Brooksby s-a calificat în turul doi la Miami Open, deși a fost în centrul unui moment controversat în confruntarea cu Federico Coria. Americanul și-a pierdut cumpătul în setul decisiv și a aruncat cu racheta de nervi, fiind foarte aproape de a lovi un copil de mingi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Brooksby (39 ATP) l-a învins pe argentinianul Federico Coria (60 ATP) în trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-3, după două ore și șapte minute de joc.

În setul decisiv, la scorul de 4-1 pentru Brooksby, acesta și-a pierdut cumpătul după ce a trimis o mingea prea lungă în terenul adversarului și a aruncat racheta cu toată puterea de pământ. Aceasta a ricoșat spre un copil de mingi care a reușit să se ferească la timp, dar a fost totuși atins de rachetă.

Americanul a fost penalizat cu un punct, dar Coria nu a înțeles de ce arbitrul de scaun nu l-a descalificat pe Brooksby pentru gestul nesportiv.

În turul următor, Brooksby îl va întâlni pe Nikoloz Basilahsvili.

Cazuri similare pedepsite mult mai drastic

La finalul lunii februarie, Alexander Zverev a fost exclus și amendat la turneul de la Acapulco după ce a lovit cu racheta în scaunul arbitrului partidei de dublu la care lua parte, jignindu-l pe oficial.

ATP l-a suspendat ulterior timp de opt săptămâni dacă va mai avea astfel de ieșiri.

Novak Djokovic a fost descalificat în 2020 de la US Open după ce a lovit cu mingea o arbitră de linie. Cu toate că și-a recunoscut vina și și-a cerut scuze, Djokovic nu a putut întoarce decizia.

Momentul în care Jenson Brooksby este aproape să lovească un copil de mingi cu racheta (incidentul începe la minutul 1:33):