​Irina Begu a produs surpriza zilei la WTA Miami, sportiva noastră reușind să o învingă pe Aryna Sabalenka, principala favorită a întrecerii care face parte din categoria WTA 1000.

Irina BeguFoto: Maksim Konstantinov/SOPA Image / Shutterstock Editorial / Profimedia

Locul 70 WTA, Irina s-a impus în două seturi, scor 6-4, 6-4, la capătul unei partide care a durat o oră și 41 de minute.

Irina Begu și secretul victoriei împotriva Arynei Sabalenka

„Cu siguranță, e o victorie mare pentru mine și sunt bucuroasă că am putut să joc agresiv la punctele importante. A fost dificil să mă adaptez, pentru că am jucat ziua, apoi noaptea. Condițiile sunt diferite.

M-am bucurat de atmosferă și vă mulțumesc, oameni buni, că ați venit. Sunt fericită pentru victorie. Sunt multe persoane pe unde jucăm noi, româncele, care se bucură pentru noi și le mulțumesc că au venit. E bine să-i avem lângă noi.

Cred că am fost constantă pe tot parcursul meciului. Am servit bine, am luptat pentru fiecare minge, am încercat să rezist și asta a fost foarte important pentru mine” - Irina Begu, la finalul partidei, conform Eurosport.

De știut:

  • În turul al treilea, Irina o va întâlni pe Aliaksandra Sasnovich, 60 WTA, cea care a învins-o pe Daria Kasatkina (favorită 25), scor 7-6(5), 6-4.
  • Pentru calificarea în turul al treilea, Begu va primi un cec în valoare de 54.400 de dolari şi 65 de puncte WTA.
  • Cea mai bună performanţă a Irinei Begu la WTA Miami a fost calificarea în optimi, la ediția din 2016.

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Begu și Sabalenka.