Simona Halep s-a retras de la Miami Open cu doar câteva ore înaintea debutului, accidentarea de la coapsa stângă împiedicând-o să evolueze la competiția de categorie WTA 1000. Fosta lideră mondială a postat pe rețelele sociale un mesaj în care-și exprimă dezamăgirea și anunță la ce turnee va trebui să renunțe.

Simona HalepFoto: BARBARA GINDL / AFP / Profimedia

Simona Halep, pauză de trei săptămâni - Nu va juca la Miami, Charleston și FedCup

Halep, aflată în prezent pe locul 19 în ierarhia WTA, a precizat că va încerca să revină în momentul în care va începe sezonul de zgură.

„În timpul antrenamentului de la Miami, de ieri, am simțit o durere puternică la piciorul stâng. Am avut probleme la coapsă la semifinala de la Indian Wells. Am sperat că se va îmbunătăți situația, dar azi-noapte am făcut un RMN, care a arătat o ruptură.

Corpul meu are nevoie de timp pentru a se vindeca. Prin urmare, nu voi putea participa la competiții timp de trei săptămâni. Asta înseamnă că a trebuit să iau decizia foarte grea de a nu participa la Miami, Charleston și FedCup. Este o veste cu adevărat dezamăgitoare pe care o împărtășesc, dar sunt încrezătoare după startul bun din acest an.

Sunt motivată să fac totul pentru a fi pregătită pentru sezonul de zgură. Vă mulțumesc pentru susținere în această perioadă cu suișuri și coborâșuri” - Simona Halep, pe Twitter.