Naomi Osaka (77 WTA) a vorbit după victoria din primul tur al turneului de la Miami despre modul în care luptă cu anxietatea și depresia.

Naomi OsakaFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Eliminată în turul doi la Indian Wells de Veronika Kudermetova (6-0, 6-4), Naomi Osaka a dezvăluit că a ascultat sfaturile surorii ei și a apelat la ajutorul unui psihoterapeut.

În primul set al meciului cu Veronika Kudermetova, Osaka a început să plângă după ce a fost insultată de o persoană din public.

Ulterior, Rafael Nadal, Daniil Medvedev și Andy Murray au declarat, pe rând, că japoneza trebuie să fie pregătită pentru astfel de momente care apar mereu în tenis.

Naomi Osaka și ajutorul primit de la psihoterapeut

„Mi-a vorbit despre strategii şi despre o grămadă de lucruri precum respiraţia profundă, număratul atunci când este necesar.

Încep să realizez cât de mult mă pot ajuta toate acestea. Sunt foarte fericită să am oameni în jurul meu care m-au încurajat să merg în această direcţie" - Naomi Osaka.

În trecut, Naomi Osaka a recunoscut că are probleme în ceea ce privește nivelul anxietății resimțite, cât și faptul că a avut episoade de depresie.

În primul tur la Miami, Osaka a trecut de australianca Astra Sharma (6-3, 6-4), locul 96 WTA. În meciul următor, nipona o va înfrunta cu Angelique Kerber (15 WTA).