La 26 de ani neîmpliniți și fiind numărul unu mondial, Ashleigh Barty a anunțat că pune capăt carierei în tenis. Craig Tyzzer, antrenorul marii campioane, dezvăluie că sportiva australiană s-a gândit la retragerea definitivă pentru prima oară cu mult înainte de a anunța că renunță la sportul care a consacrat-o.

Ashleigh Barty se retrage din tenisFoto: Szwarc Henri/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ashleigh Barty a anunțat miercuri pe rețelele de socializare că pleacă din tenis "pentru îndeplinirea altor vise”. Vizibil afectată, Barty a declarat că din punct de vedere fizic nu mai are nimic de dat.

Craig Tyzzer, antrenorul australiencei, susține că Barty l-a anunțat că vrea să se retragă definitiv din tenis încă din 2019. Chiar la Roland Garros 2019, după câștigarea primului ei Grand Slam, Barty și-a întrebat antrenorul dacă acum se va putea retrage, conform Reuters.

Reacția Simonei Halep după retragerea șocantă a lui Ashleigh Barty din tenis

Craig Tyzzer și primul moment în care Ashleigh Barty a vrut să se retragă definitiv

„Am pregătit un discurs pentru ea după câștigarea Roland Garros 2019 despre cât de profund a fost succesul și ce înseamnă pentru ea.

Primul lucru pe care mi l-a zis după victoria din finală a fost: „Pot să mă retrag acum?”. I-am spus că nu poate să facă asta. Nici măcar eu nu eram pregătit.

Nu e un șoc pentru mine retragerea ei. Ashleigh face lucrurile în felul ei și când am început parcursul împreună mi-a spus că vrea să facem totul în stilul ei.

Cred că este timpul potrivit pentru retragere. Nu mai are nimic de demonstrat” - Craig Tyzzer.

Retragerea lui Ashleigh Barty - Decizia liderei WTA nu a surprins chiar pe toată lumea

Ashleigh Barty, o carieră impresionantă

Născută pe 24 aprilie 1996, la Ipswich, Australia, Ashleigh Barty este lidera ierarhiei WTA. A câștigat 15 titluri în carieră, trei dintre acestea fiind de Grand Slam (Roland Garros 2019, Wimbledon 2021, Australian Open 2022).

A adunat doar din premiile din tenis $23.829.071, iar de-a lungul carierei a avut 305 victorii și 102 înfrângeri.

Ultima partidă disputată în carieră a fost finala de la Australian Open, meci pe care l-a câștigat în fața jucătoarei Danielle Collins, scor 6-3, 7-6(2).

Barty are un total de 121 de săptămâni ca lider WTA.