Ashleigh Barty a spus adio tenisului la 26 de ani neîmpliniți, în plină glorie: era lideră mondială și câștigătoare a Grand Slamului de la Australian Open. Decizia acesteia nu a luat chiar pe toată lumea prin surprindere.

Ashleigh Barty si lacrimile la anuntul retragerii din tenisFoto: B4859 / Avalon / Profimedia

Barbara Schett, fostă jucătoare și analistă la Eurosport, a spus că se aștepta ca Barty să se retragă din tenisul profesionist în acest an.

Austriaca în vârstă de 46 de ani anticipa că acest lucru se va petrece după US Open.

Barbara Schett se aștepta ca Asleigh Barty să se retragă din tenis

Cu lacrimi în ochi, Barty a spus că se simte epuizată mental și fizic și că este cea mai bună decizie pe care putea să o ia, chiar dacă nu i-a fost ușor.

„Să fiu sinceră, am fost surprinsă de anunțul de azi, dar nu sunt surprinsă de decizia lui Ash de a se retrage. Mereu am crezut că nu va avea parte de o carieră lungă.

Nu a iubit tenisul la fel de mult cum au făcut-o alții și nu e ghidată de foamea de succese sau de bani. Eu credeam că va mai juca și în acest an la Grand Slamuri și după US Open își va anunța retragerea.

Dar a făcut-o acum, în vârful carierei sale: WOW, ce campioană!”- Barbara Schett pentru Eurosport.

"E prima oară în istorie când o jucătoare care a câștigat un Grand Slam și care e pe locul întâi în lume se retrage. E o decizie mare, e greu să o iei, chiar dacă nu mai ai motivație. Sunt sigură că i-a fost dificil, dar sunt convinsă că a cochetat cu această idee de ceva timp.

Ultimii doi ani, cu atâtea restricții și perioade de izolare și-au spus cuvântul. A stat mult timp departe de casă și de familie, pentru mine era o chestiune de timp până când se va retrage.

Chiar mă gândeam după Australian Open că ar putea să facă acest anunț, dar el nu a venit. Apoi, am crezut că va duce la bun sfârșit sezonul, dar iată că a făcut acest anunț acum", a completat Schett.

Născută pe 24 aprilie 1996, la Ipswich, Australia, Ashleigh Barty este lidera ierarhiei WTA. A câștigat 15 titluri în carieră, trei dintre acestea fiind de Grand Slam (Roland Garros 2019, Wimbledon 2021, Australian Open 2022).

A adunat doar din premiile din tenis $23.829.071, iar de-a lungul carierei a avut 305 victorii și 102 înfrângeri.

Ultima partidă disputată în carieră a fost finala de la Australian Open, meci pe care l-a câștigat în fața jucătoarei Danielle Collins, scor 6-3, 7-6(2).

S-ar putea să te intereseze și:

Reacția Simonei Halep după retragerea șocantă a lui Ashleigh Barty din tenis

Șoc în lumea tenisului: Ashleigh Barty, numărul unu mondial, anunță că se retrage din activitate