Ashleigh Barty a uimit lumea tenisului după ce a anunțat că se retrage din sportul alb (la nici 26 de ani împliniți). Lidera ierarhiei WTA a primit multe mesaje, Serena Williams fiind una dintre fostele rivale care a comentat pe marginea deciziei jucătoarei din Australia.

Ashleigh Barty se retrage din tenisFoto: Szwarc Henri/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Serena Williams, fără cuvinte după retragerea lui Ashleigh Barty

La scurt timp după anunțul retragerii, Serena Williams (40 de ani) a avut o primă reacție. Multipla campioană de Grand Slam din SUA se declară uimită de decizia lui Barty, Serena precizând că a rămas „fără cuvinte”.

„Sincer, un pic rămasă fără cuvinte. Îţi mulţumesc că ai inspirat nu numai tinerele din Australia, ci şi pe cele din întreaga lume. Îţi mulţumesc că ai arătat că bunătatea învinge. Mulţumesc, Ash Barty” - Serena Williams.

„Ash, nu am cuvinte... de fapt, îţi arăţi adevărata clasă părăsind tenisul în acest mod frumos. Sunt atât de fericită că am putut să împart terenul cu tine. Tenisul nu va mai fi niciodată la fel fără tine. Te admir ca jucătoare şi persoană, îţi doresc numai bine” - Petra Kvitova.

„Nimic altceva decat RESPECT pentru tine, @ashbarty!!! Toate cele bune după retragere şi felicitări pentru cariera ta distinsă!” - Elina Svitolina Monfils.

„O jucătoare de tenis incredibilă, dar mai important unul dintre cei mai drăguţi oameni din turneu. Felicitări, @ashbarty, pentru o carieră uimitoare şi mult noroc cu ceea ce urmează!” - Madison Keys.

„Ce legendă! O inspiraţie incredibilă pe teren şi în afara terenului. Una dintre cele mai bune fiinţe umane pe care le-am întâlnit vreodată. Numărul nostru 1! Mult noroc!” - Shelby Rogers.

„Un model incredibil pentru atât de mulţi, nu numai în sportul nostru, şi ea şi-a desfăşurat întotdeauna cariera în felul ei special. Bravo, Ash. O adevărată legendă australiană” - Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep.

„Fericit pentru @ashbarty, devastat pentru tenis. Ce jucătoare” - Andy Murray.

„Atat de mult respect pentru tine Ash! Toată cariera ta ai realizat-o în felul tău! Ţi-ai urmărit mereu inima şi sper să faci asta în continuare!! Bucură-te de golf, de planificarea nunţii, de a fi acasă, de a fi alături de familie şi de câini, de o cafea australiană bună în fiecare zi şi de multe alte lucruri!!!„ - Daria Saville, fostă Gavrilova.

„Felicitări pentru o carieră incredibilă, Ash. A fost un privilegiu să împart terenul cu tine. Îţi doresc toate cele bune în următorul capitol, @ashbarty. Ne vei lipsi” - Karolina Pliskova, citată de News.ro.

Născută pe 24 aprilie 1996, la Ipswich, Australia, Ashleigh Barty este lidera ierarhiei WTA. A câștigat 15 titluri în carieră, trei dintre acestea fiind de Grand Slam (Roland Garros 2019, Wimbledon 2021, Australian Open 2022).

A adunat doar din premiile din tenis $23.829.071, iar de-a lungul carierei a avut 305 victorii și 102 înfrângeri.

Ultima partidă disputată în carieră a fost finala de la Australian Open, meci pe care l-a câștigat în fața jucătoarei Danielle Collins, scor 6-3, 7-6(2).

S-ar putea să te intereseze și:

Reacția Simonei Halep după retragerea șocantă a lui Ashleigh Barty din tenis

Șoc în lumea tenisului: Ashleigh Barty, numărul unu mondial, anunță că se retrage din activitate