​Rafael Nadal și Carlos Alcaraz au oferit un meci spectaculos, cu raliuri intense și cu lovituri care au ridicat în mai multe rânduri publicul de pe arena centrală în picioare. Rafa a obținut calificarea în finala de la Indian Wells, dar a avut mult de muncă cu puștiul de 18 ani care este considerat „noul Nadal”.

Rafael Nadal si Carlos AlcarazFoto: Frederic J. BROWN / AFP / Profimedia

Partida de pe arena centrală a fost o adevărată reprezentație de tenis, Rafa având câștig de cauză după un meci de trei ore și 12 minute, scor 6-4, 4-6, 6-3.

Reușitele celor doi au fost cu atât mai spectaculoase cu cât în unele momente vântul a jucat un rol important (au fost rafale puternice).

„Sunt foarte fericit să ajung din nou în finală, înseamnă foarte mult pentru mine și voi continua să lupt ca și până acum. Eram conștient că mă va aștepta un meci incredibil de dificil. Carlos este deja un jucător de top, m-am gândit că joc împotriva unuia dintre cei mai buni din lume” - Rafael Nadal.

De știut:

  • Seria incredibilă a lui Nadal din 2022 continuă: fostul lider al ierarhiei ATP are 20 de victorii consecutive.
  • În acest sezon, Nadal a câștigat trei trofee: Melbourne Summer Set, Australian Open (al 21-lea titlu de Grand Slam din carieră) și Acapulco.
  • Noua speranţă a tenisului spaniol, Alcaraz nu pierduse niciun set la actuala ediție a Indian Wells. Ibericul câștigase recent turneul de la Rio de Janeiro, al doilea titlu ATP din CV.
  • Va fi a cincea finală pe care Rafa o va disputa la Indian Wells (s-a impus la edițiile din 2007, 2009 şi 2013).
  • Dacă îl va învinge pe Taylor Fritz (20 ATP) în marea finală de duminică seara, Nadal îl va egala pe Novak Djokovic la titlurile de Masters câștigate în carieră - 37 (un record absolut).

Nadal vs Alcaraz, rezumat de la nivelul terenului:

Aici poți vedea rezumatul partidei dintre Rafael Nadal și Carlos Alcaraz: