Simona Halep a părăsit turneul de la Indian Wells în semifinale, sportiva noastră fiind învinsă de Iga Swiatek, scor 7-6(6), 6-4, Partida a durat o oră și 49 de minute, iar la finalul acesteia Simona a avut un mesaj clar.

Simona HalepFoto: ROB PRANGE / AFP / Profimedia

Simona Halep și încrederea dată de un asemenea meci

La finalul disputei epuizante cu Iga, Simona a precizat că a fost genul de meci din care își va lua cu siguranță o doză importantă de încredere, cu toate că a pierdut partida.

„Am fost foarte aproape și am simțit că revin la nivelul pe care vreau neapărat să-l ating din nou. A fost un meci bun pentru mine. Sunt recunoscătoare că pot să joc din nou la acest nivel, este încurajator pentru viitor” - Simona Halep, la conferința de presă.

Despre setul unu - E dureros când pierzi așa

Întrebată despre primul set, unul cedat în tiebreak, Simona a spus că este dureros să-l cedezi în asemenea mod.

Halep a servit la 5-4 pentru a câștiga manșa, iar mai apoi în tiebreak a avut 6-4 (două mingi de set). De la acel moment însă nu a mai câștigat vreun punct (a cedat cu 8-6).

„Am avut multe șanse și e chiar dureros când pierzi astfel un set. Dar chiar și dacă aș fi câștigat acel set eram departe de calificarea în finală”, a completat Simona Halep.

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Halep și Swiatek:

Mesajul de pe Instagram al Simonei Halep

De știut:

  • Simona Halep și Iga Swiatek ar trebui să se întâlnească din nou, la mijlocul lunii aprilie, în partida Polonia - România din barajul pentru turneul final al Billie Jean King Cup, dar rămâne de văzut cât de gravă este accidentarea sportivei noastre (care ar putea renunța și la competiția de la Miami - începe săptămâna viitoare).
  • Pentru titlul de la Indian Wells, Iga Swiatek (4 WTA, favorită 3) se va duela cu Maria Sakkari (6 WTA, favorită 6).
  • Pentru prezența în semifinale, Simona va primi un cec în valoare de 343.985 de dolari şi 390 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • La ediția din 2021 de la Indian Wells, Halep a fost eliminată în turul trei (învinsă de Aliaksandra Sasnovich).
  • Simona a cucerit trofeul de la Indian Wells în 2015 (finală cu Jelena Jankovic), iar la edițiile din 2014, 2018 și 2022 a fost semifinalistă.
  • În ierarhia WTA Live, Halep se află pe locul 19 (poziție pe care o va ocupa începând de luni).
  • Iga Swiatek se află pe poziția secundă în clasamentul în timp real (salt de 2 locuri) și poate fi depășită doar de Maria Sakkari (dacă sportiva din Grecia va câștiga turneul din deșertul californian).