Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu și Gabriela Ruse sunt jucătoarele convocate pentru întâlnirea cu Polonia de pe 15-16 aprilie, din barajul pentru turneul final al Billie Jean King Cup (fostă FedCup). Meciurile vor avea loc la Radom, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Tenis.

Simona Halep si echipa de FedCup a RomanieiFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Întâlnirea reprezintă debutul lui Horia Tecău în postura de căpitan nejucător al echipei naţionale feminine a României.

Echipa României: Simona Halep (26 WTA), Gabriela Ruse (57 WTA), Irina Begu (72 WTA) şi Monica Niculescu (46 WTA la dublu).

Din echipă lipsesc Jaquelin Cristian (65 WTA, accidentată) și Sorana Cîrstea (27 WTA, s-a retras din echipa de FedCup de mai mult timp și Horia Tecău nu a reușit să o convingă să revină).

Echipa naţională a României întâlneşte în zilele de 15 şi 16 aprilie selecţionata Poloniei, în sala Radomskie Centrum Sportu din Radom, în calificările Billie Jean King Cup. Echipa câştigătoare va merge la Turneul Final 2022, acolo unde participă cele mai bune 12 echipe din lume

De știut:

  • România a pierdut ultimele două meciuri jucate în FedCup: 1-3 cu Italia (17 aprilie 2021) și 2-3 cu Rusia (8 februarie 2020).

  • În acest moment, România se află pe locul 11 în clasamentul mondial, cu 747.77 puncte.

  • Jucătoarea cu cele mai multe victorii pentru tricolore (simplu+dublu) este Monica Niculescu: 31 de partide câștigate.

  • Cel mai bun rezultat al României în competiție a fost calificarea în semifinale: edițiile din 1973 și 2019.

  • În întâlnirile directe disputate până acum, Polonia conduce România cu 4-2.