Eliminat de Rafael Nadal de la Indian Wells, Nick Kyrgios a dat cu racheta de pământ și aproape că a lovit un copil de mingi. La conferința de presă de după meci, australianului nu i-a plăcut să fie chestionat pe acest subiect.

Nick KyrgiosFoto: Captura video Youtube - BNP Paribas Open

VIDEO Rafael Nadal, în semifinale la Indian Wells / Nick Kyrgios l-a certat pe Ben Stiller și aproape că a lovit un copil de mingi

Discuția dintre jurnalist și Nick Kyrgios

Jurnalist: „Ești, evident, un jucător emoțional, dar ești conștient cât de aproape ai fost să îl lovești pe acel copil de mingi cu racheta, după meci, când ai izbit-o de teren? Ce ai de spus legat de acel incident?”

Nick Kyrgios: „Ce vrei să spun ? Asta a fost intenţia mea? Nu. Am aruncat racheta aproape de el? A aterizat la un metru de piciorul meu, a sărit şi aproape că l-a lovit. Sunt om. Aceste lucruri se întâmplă. Cred că dacă aş face-o de un milion de ori, nu ar fi aşa. Era la trei metri de copil. Asta e o întrebare pe care o să mi-o pui după o luptă de trei ore împotriva lui Nadal? De asta vii aici?”

Jurnalist: „Copilul s-a ferit, altfel putea să îl lovească, dacă nu era atent...”

Nick Kyrgios: „S-a ferit... S-a ferit, s-a ferit, s-a ferit, s-a ferit! Doamne! Foarte bine. Dacă asta mă întrebi... Nu a fost lovit. A fost un accident. Cu siguranţă nu a fost ca Zverev. Nu l-am lovit, din fericire, şi nu asta a fost intenţia mea. Copilul este bine. Bună întrebare, felicitări, omule”.

Kyrgios (132 ATP) a fost învins de Nadal în sferturi la Indian Wells, scor 7-6(0), 5-7, 6-4, după două ore şi 46 de minute de joc.

Discuția dintre Nick Kyrgios și copilul de mingi

Nick Kyrgios a reuşit, ulterior, să-l contacteze pe copilul de mingi. Cei doi au discutat prin mesaje, pe care australianul le-a făcut publice pe reţelele de socializare. Kyrgios şi-a cerut scuze, l-a întrebat pe copil dacă este bine şi urmează să-i ofere o rachetă de tenis.

Nick Kyrgios: „Salut frate. Îmi pare rău pentru accidentul cu racheta de la final. A fost complet un accident, ești în regulă cu asta? Mă întreb dacă aș putea să-ți ofer o rachetă și dacă ai putea să accepți scuzele mele”.

Copilul de mingi: „Salut! Mulțumesc că m-ai contactat. Sunt complet în regulă. Mi-ar plăcea să primesc o rachetă. Bineînțeles, îți accept scuzele. Mă voi întoarce mâine pe teren”.

Kyrgios: „Sigur, fratele meu! Să fiu sincer, nu voiam să zboare atât de aproape (n.r. racheta). Te voi căuta mâine la terenuri și îți voi da o rachetă. E OK?”

Copilul de mingi: ”Perfect. Mulțumesc foarte mult!”

Kyrgios: „Niciun stres. Ne vedem mâine”.

Nick Kyrgios, la conferința de presă: