Meciurile dintre Rafael Nadal și Nick Kyrgios oferă mereu momente spectaculoase, iar cel din sferturi de la Indian Wells nu a fost o excepție. Ibericul s-a impus cu 7-6(0), 5-7, 6-4, după două ore și 47 de minute de joc (a ajuns la 19 victorii consecutive în acest sezon, un record personal), dar australianul a fost cel care a ținut din nou să iasă în evidență.

HotNews.roFoto: Hotnews

Kyrgios, care a încercat în trecut să îl lovească pe Nadal în timpul unei partide, nu a fost foarte calm nici de această dată.

În tiebreakul primului set, în momentul în care era condus cu 6-0, australianul a intrat într-o dispută verbală cu un spectator și i-a spus „să tacă dracului din gură”.

Arbitrul Carlos Bernardes l-a penalizat pe australian cu un punct și Nadal s-a impus cu 7-0.

Nick Kyrgios i-a spus lui Ben Stiller să tacă

În timpul setului decisiv, deranjat de comentariile din tribune, jucătorul australian a vorbit și cu actorul Ben Stiller, căruia i-a cerut să tacă.

„Joci? Ești bun la tenis? Exact, așa că de ce vorbești? Eu îți spun cum să joci în filme? Nu”, i-a transmis australianul actorului în vârstă de 56 de ani.

Nick Kyrgios și momentul care a amintit de ieșirea lui Alexander Zverev

La finalul partidei, după ce a dat mâna cu Rafael Nadal la fileu, Nick și-a vărsat din nou nervii asupra unei rachete, doar că aceasta a ricoșat nefericit și a fost la un pas de a lovi un copil de mingi (acesta s-a ferit la timp). Imaginile, care nu s-au văzut la TV, au fost postate pe Twitter de o persoană care a filmat din tribune.

„A fost un ricoșeu foarte nefericit, ce vreți să spun? Sunt om! Asta mă întrebi tu după o bătălie ca asta, de 3 ore, cu Nadal? De asta ai venit aici (n.r. în conferință)? Nu l-am lovit, a fost un accident”, a spus Kyrgios, la conferința de presă.

Rafael Nadal, duel cu „noul Nadal”

Pentru un loc în marea finală de la Indian Wells, Rafa se va duela cu compatriotul său Carlos Alcaraz, după ce jucătorul în vârstă de doar 18 ani a trecut în două seturi de britanicul Cameron Norrie (12 ATP), scor 6-4, 6-3.

Nadal și Alcaraz s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul ATP: anul trecut, la Madrid, Rafa s-a impus cu 6-1, 6-2.

Rafael Nadal vs Nick Kyrgios / Carlos Alcaraz vs Cameron Norrie - rezumate: