​S-au întâlnit de trei ori până acum, de fiecare dată la turnee de Grand Slam, iar fosta lideră mondială conduce cu 2-1. Iga Swiatek și Simona Halep se vor duela încă o dată la nivel înalt: semifinalele de la Indian Wells.

HotNews.roFoto: Hotnews

În sferturi, ambele jucătoare au obținut victorii categorice: Simona Halep a trecut de Petra Martic (6-1, 6-1), iar Iga Swiatek a învins-o pe Madison Keys (6-1, 6-0).

Simona Halep, despre Iga Swiatek

„Va fi mai dificil, e foarte solidă, e constantă, va fi o bătălie grea. Am jucat doar pe zgură cred - ba nu, am jucat o dată și pe hard-, dar acum va fi o nouă zi, o nouă luptă.

Joacă cel mai bun tenis din viaţa ei. Este în cel mai bun moment. Mă aştept la un meci foarte greu. Însă sunt în semifinală aici şi voi porni de la acest lucru. Voi încerca să joc cât mai bine” - Simona Halep.

Iga Swiatek, despre Simona Halep

„Simona e o mare luptătoare, dar și eu sunt, de aceea meciurile dintre noi sunt atât de strânse. Sincer, nu știu la ce să mă aștept, nu vreau să mă gândesc prea mult la ea, trebuie să mă concentrez în primul rând pe mine și pe jocul meu.

Cred că joacă un tenis grozav acum. Este foarte consistentă - nu ştiu câte greşeli neforţate a făcut azi, dar cred că mai puţin de 10. Este în mare formă şi va fi un meci frumos. Pentru mine va fi un test ca să văd cât am progresat.

Am nevoie să fiu concentrată și să continui să fac ceea ce am făcut pe durata întregului turneu. Cred că va fi un meci grozav, dar nu cred că mulți știu la ce să se aștepte de la această confruntare” - Iga Swiatek.

Halep și Swiatek s-au mai întâlnit de trei ori în circuitul WTA, iar jucătoarea noastră conduce cu 2-1.

Simona Halep vs Iga Swiatek 2-1

2021, Australian Open: 3-6, 6-1, 6-4 pentru Halep

2020, Roland Garros: 6-1, 6-2 pentru Swiatek

2019, Roland Garros: 6-1, 6-0 pentru Halep.

În vârstă de 20 de ani, Iga Swiatek a ajuns la nouă victorii consecutive în circuitul WTA: le-a învins pe Viktorija Golubic (51 WTA), Daria Kasatkina (28 WTA), Aryna Sabalenka (3 WTA), Maria Sakkari (6 WTA), Anett Kontaveit (5 WTA), Anhelina Kalinina (50 WTA), Clara Tauson (40 WTA), Angelique Kerber (16 WTA) și Madison Keys (29 WTA).

Rezultatele înregistrate de Iga Swiatek în 2022

Doha - Campioană

Dubai - Optimi

Australian Open - Semifinale

Adelaide - Semifinale.

Rezumatele întâlnirilor dintre Simona Halep și Iga Swiatek:

De știut:

  • Pentru calificarea în semifinale, Simona va primi un cec în valoare de 343.985 de dolari şi 390 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

  • La ediția din 2021 de la Indian Wells, Halep a fost eliminată în turul trei (învinsă de Aliaksandra Sasnovich).

  • Simona a cucerit trofeul de la Indian Wells în 2015 (finală cu Jelena Jankovic), iar la edițiile din 2014 și 2018 a fost semifinalistă.

  • În ierarhia WTA live, Halep se află în acest moment pe locul 19.

Indian Wells face parte din categoria WTA 1000, are loc în perioada 9-20 martie, pe hard, și are premii totale în valoare de $8.369.455. Campioana en-titre este Paula Badosa.