Organizatorii celor patru turnee de Grand Slam (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open) au luat decizia de a adopta o nouă regulă care va intra în vigoare începând cu ediția din 2022 a turneului major parizian.​

Roland GarrosFoto: rolandgarros.com

Astfel, va fi adoptată regula tie-break-ului de 10 puncte în cazul în care scorul ajunge la 6-6 în ultimul set.

„În numele Australian Open, Roland-Garros, Wimbledon şi US Open, Grand Slam Board este încântat să anunţe decizia comună ca la toate grand slamurile să se joace un tie-break de 10 puncte atunci când scorul ajunge la 6-6 în ultimul set”, se arată într-un comunicat la board-ului.

Noua regulă va debuta la Roland Garros 2022 și ea va fi valabilă pentru calificări, simplu şi dublu masculin, simplu şi dublu feminin, simplu juniori şi junioare şi tenis în scaun cu rotile.

La Australian Open, Roland-Garros şi US Open, tie-break-ul de 10 puncte se va juca în locul setului final la dublu mixt, dublu juniori şi junioare şi dublu tenis în scaun cu rotile. La Wimbledon, formatul va rămâne acelaşi ca la celelalte probe.

Conform noii reguli, meciul va fi câştigat de primul sportiv care va ajunge la 10 puncte în tie-break, dar având un avantaj de două sau mai multe puncte. Această regula va fi testată timp de un an, după care va deveni permanentă dacă se va ajunge la o concluzie favorabilă.