Steve Simon, președintele WTA, consideră că jucătoarele de tenis din Rusia și Belarus nu trebuie excluse din circuitul mondial din cauza „unor decizii ale unei conduceri autoritare”.

HotNews.roFoto: Hotnews

A 21-a zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Președintele WTA este de părere că sportivele din Rusia şi Belarus ar trebui să poată concura în continuare în circuit. La momentul actual, ele pot juca, dar nu sub drapelul țărilor de origine și nu în competiţiile pe echipe.

„Nu ştii niciodată ce aduce viitorul. Dar vă pot spune că nu am interzis niciodată participarea sportivelor în circuitul nostru din cauza poziţiilor politice pe care le pot avea liderii ţărilor lor” - Steve Simon.

Cu toate acestea, Simon a precizat că ATP și WTA nu au cum să intervină în condițiile în care autorităţile unei ţări decid să interzică accesul sportivilor din Rusia şi din Belarus.

„Ne va forţa să ne schimbăm poziţia, pentru că evident că trebuie să respectăm regulile guvernelor. Am sentimentul foarte puternic că aceşti sportivi nu ar trebui să fie cei pedepsiţi în urma deciziilor conducerii autoritare care evident face lucruri teribile” - Steve Simon.

Citește și: