Sorana Cîrstea a fost jucătoarea mai agresivă, dar Simona Halep a fost mult mai precisă: fosta lideră mondială a câștigat cu 6-1, 6-4, după o oră și 22 de minute de joc, ​a egalat situația în meciurile directe (2-2) și s-a calificat în sferturi la Indian Wells (turneu de categorie WTA 1.000).

Simona HalepFoto: ROB PRANGE / AFP / Profimedia

Simona Halep, prima reacție după ce a învins-o pe Sorana Cîrstea la Indian Wells

Rezumatul partidei dintre Simona Halep și Sorana Cîrstea:

De știut:

  • Pentru un loc în semifinale, Simona Halep se va duela Petra Martic (79 WTA), după ce sportiva din Croația a trecut de rusoaica Liudmila Samsonova (32 WTA - favorită 28), scor 7-6(6), 6-4.

  • Prin calificarea în sferturi, Simona Halep și-a asigurat un premiu în valoare de 179.940 de dolari şi 215 puncte în clasamentul WTA.
  • Pentru parcursul din deșertul californian, Sorana Cîrstea va primi 94.575 de dolari şi 120 de puncte WTA.

  • În clasamentul WTA Live, Simona Halep a urcat patru locuri (se află pe 22), în timp ce Sorana Cîrstea se află pe 26 (+1 loc).

Simona Halep, victorie în fața Soranei Cîrstea:

Statistica partidei dintre Simona Halep și Sorana Cîrstea:

Ași: 0-0

Duble greșeli: 4 - 1

Lovituri câștigătoare: 12 - 15

Greșeli neforțate: 16 - 31

Puncte de break câștigate: 5/6 - 1/5

Puncte câștigate cu primul serviciu: 73% - 50%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 48% - 35%

Puncte câștigate pe prima minge de retur: 50% - 21%

Puncte castigate pe a doua minge de retur: 65% - 52%

Total puncte castigate: 68 - 48

Durata partida: 1 oră și 22 de minute.

Simona Halep - Sorana Cîrstea 2-2

2022, Indian Wells: 6-1, 6-4 pentru Halep

2010, Cincinnati: 6-2, 6-4 pentru Cîrstea

2010, Marbella: 6-4, 7-6(4) pentru Halep

2008, București: 3-6, 6-3, 6-1 pentru Cîrstea.

Traseul virtual al Simonei Halep la Indian Wells

Turul I - Bye

Turul II - 6-2, 4-6, 6-2 vs Ekaterina Alexandrova

Turul III - 6-3, 6-4 vs Cori Gauff

Optimi - 6-1, 6-4 vs Sorana Cîrstea

Sferturi - Petra Martic

Semifinale - Iga Swiatek / Angelique Kerber / Madison Keys

Finală - Paula Badosa / Maria Sakkari.

Desfășurarea meciului Simona Halep - Sorana Cîrstea 6-1, 6-4

Setul II

6-4 Simona se gândește prea mult și nu ia cea mai bună decizie. Sorana se afla într-o poziție bună, dar a lovit ciudat și mingea a căzut pe culoarul de dublu. Simona se apără excelent și închide punctul cu un rever în cross (30-30). Sorana vine la fileu, dar Simona trimite spre corpul acesteia și Cîrstea trimite afară. Minge de meci pentru Halep. Simona a avut o ocazie importantă, dar a lovit prea moale și mingea s-a oprit în fileu. Sorana simte presiunea momentului și face prima ei dublă greșeală. Sorana scapă de sub control lovitura și Halep se impune în două seturi.

5-4 Serviciu excelent al Simonei. Urmat de o dublă greșeală. Sorana cere reluarea unui serviciu la mediană, dar nu are dreptate. Ofensivă totală a Simonei, care lovește superb în cross. Simona își face serviciul și strânge pumnul. Sorana va servi pentru a rămâne în meci.

4-4 Sorana vine la fileu, așteaptă ca Simona să plece într-o direcție și lovește în cealaltă. Sorana schimbă direcția, dar pune prea mult efect în reverul în lung de linie. Lovitură de forehand mult mai precisă a Soranei - mingea a aterizat pe linie (30-30). Serviciu puternic, Simona nu poate returna. Cîrstea o prinde pe contr-pied pe Halep și egalează.

4-3 Simona se apără bine, dar Sorana închide punctul cu un voleu-drive. Simona trimite aproape de linia laterală, cere reluarea oficială, dar nu are dreptate. Cîrstea se grăbește și trimite în fileu. Halep trece la conducerea raliului și egalează la 30. Descătușare a Simonei. Halep servește cu primul și trece din nou în avantaj.

3-3 Sorana pare puțin descumpănită după seria câștigătoare a Simonei. O accelerare bună din partea Soranei. Retur ratat de Halep. Sorana a fost agresivă pe toată durata partidei, dar nu este de fiecare dată precisă. Lovitură prea lungă a Simonei. As la mediană al Soranei.

3-2 Lovituri bune de ambele părți în debutul acestui game (15-15). Sorana returnează excelent și este aplaudată de public. Cîrstea alternează loviturile, mingea aterizează pe linie și Simona cere challenge, dar nu are dreptate. Sorana ratează prima minge de break. Simona servește bine spre exterior (40-40). Moment mult mai bun al Soranei: returnează bine pe serviciul secund, vine la fileu și lovește în cross. Chiar dacă a folosit serviciul secund, Simona a profitat de un retur scurt și a salvat și a treia minge de break. Minge prea lungă a Soranei. Simona își face serviciul și trece în față.

2-2 Simona returnează în colțul terenului, Sorana trimite înapoi, dar Halep lovește decisiv de lângă fileu. Cele două jucătoare lovesc pe mediană, iar Sorana este prima care greșește. Retur scurt al Simonei, Sorana face pasul în teren și punctează cu reverul. Simona anticipează scurta Soranei, ajunge la timp și pune presiune - Cîrstea cedează. Simona recuperează breakul.

1-2 Dintr-o poziție favorabilă, Sorana ratează inexplicabil. Încă o greșeală a sportivei care va împlini 32 de ani în luna aprilie. Dublă greșeală a Simonei. Halep nu se poziționează bine și Sorana egalează la 30. Sorana a lovit puternic, dar Simona s-a apărat excelent și a plasat mingea în colțul terenului cu reverul. Retur bun al Soranei (40-40). Simona riscă pe serviciul secund și câștigă (reluarea oficială a demonstrat acest lucru). Sorana rămâne în game. Lovitură excelentă în cross a Simonei. Halep ajunge la o scurtă, Cîrstea ratează lobul și Simona închide gameul.

0-2 Serviciu bun spre exterior al Soranei. Cîrstea joacă mult mai bine în aceste momente - o prinde din nou pe picior greșit pe Simona. Halep nu se mai află la nivelul din primul set - a comis deja a patra eroare neforțată din acest set (a avut cinci în primul). Lovitură norocoasă a Simonei - mingea a trecut de banda fileului. Sorana se apără mult mai bine, Simona trimite în fileu.

0-1 Simona începe bine setul și câștigă rapid primele două puncte cu serviciul. Sorana răspunde cu o lovitură agresivă de forehand. Cîrstea controlează raliul și sparge apărarea Simonei. O dublă greșeală a Simonei, minge de break pentru Sorana. Simona servește slab și Sorana atacă decisiv la retur.

Setul I

6-1 Sorana trimite pe linia laterală, Simona a crezut că mingea va ieși afară. Forehandul Soranei se oprește în fileu. Încă o eroare similară a Soranei (30-30). Sorana lovește mai plat, este mai agresivă și forțează o eroare a Simonei. Halep returnează în colțul terenului (după un serviciu slab al Soranei). Cîrstea ratează o lovitură și Simona obține o minge de set. Încă un forehand trimis în fileu de Cîrstea - set pentru Halep.

5-1 Sorana comite din ce în ce mai multe erori - game alb pentru Simona. Cîrstea insistă pe forehandul Simonei și o prinde pe contre-pied.

4-1 După două servicii bune ale Soranei, Simona răspunde cu un retur excelent și pune presiune și în acest game. O lovitură bună a Soranei, care se uită tot mai des spre antrenorul ei. Halep trimite cu reverul în cross și închide punctul cu un voleu de lângă fileu. Sorana trimite pe culoarul de dublu (40-40). Simona ajunge cam târziu la o scurtă (deși nu a fost cea mai bună) și ratează. Sorana nu trece nici de această dată pe tabelă, după o eroare neforțată. Sorana servește spre corpul Simonei și aceasta nu are timp pentru a returna. Retur prea lung al Simonei, Sorana câștigă primul ei game.

4-0 Cîrstea își deschide bine terenul și punctează. Halep face pasul al fileu și o obligă pe Cîrstea să greșească. Serviciu bun al Simonei. Sorana găsește un unghi bun și Simona ratează forehandul. Simona trece la atac, Sorana se apără bine în primă fază, dar Halep vine la fileu și atacă decisiv. Dublă greșeală a Simonei. Halep lovește pe contre-pied. Sorana nu renunță la acest game, lovește bine în cross. Simona schimbă direcția și Sorana nu ajunge la timp la minge. Simona joacă superb, controlează schimburile și își confirmă și al doilea break.

3-0 Sorana încearcă să preia inițiativă, dar Simona se apără impecabil. Sorana comite prea multe erori, trei mingi de dublu break pentru Halep. Încă un forehand care nu prinde terenul - Simona se distanțează.

2-0 Simona încearcă să schimbe direcția, dar ratează execuția. Lovituri aprige de ambele părți, sliceul Soranei se oprește în fileu. Sorana returnează rapid, Simona nu se repoziționează la timp. Sorana caută lungul de linie, dar banda fileului oprește mingea și Simona profită (30-30). Simona încearcă să pună mingea pe linia de fund, dar lovește prea puternic cu reverul și Sorana are o minge de rebreak. Sorana caută returul decisiv pe serviciul secund, dar nu lovește bine. Încă un retur ratat de Cîrstea. Sorana lovește năprasnic, dar Simona se apără foarte bine și eroarea Soranei vine.

1-0 Meciul a început cu Sorana la serviciu. Cîrstea vine la fileu, dar Simona reacționează rapid și o surprinde cu o lovitură spre corp. Scurtă superbă a Soranei. Forehand din săritură câștigător al Simonei. Halep obține două mingi de break încă din primul game. Sorana caută o lovitură la limită, dar trimite prea lung.

Simona și Sorana se află pe teren. Meciul va începe în câteva momente.

Sorana Cîrstea, ultima jucătoare din România care a învins-o pe Simona Halep - august 2010

Simona Halep are o serie impresionantă de 19 victorii consecutive împotriva jucătoarelor din România. Totul a început contra Mădălinei Gojnea, în 2010, la ITF 100k de la Poitiers, iar de atunci sunt doar victorii pe linie.

De altfel, ultima înfrângere datează din august 2010, atunci când Sorana Cîrstea o învingea în calificările de la Cincinnati pe Simona Halep, scor 6-2, 6-4.

Indian Wells 2022: 6-1, 6-4 cu Sorana Cîrstea

WTA Dubai 2022: 6-3, 6-2 cu Gabriela Ruse

WTA Melbourne 2022: 6-2, 6-1 cu Gabriela Ruse

WTA Cluj 2021: Jaqueline Cristian 6-1, 6-1

WTA Cluj 2021: Gabriela Ruse 6-1, 6-2

Roland Garros 2020: Irina Begu 6-3, 6-4

Praga 2020: Irina Begu 7-6, 6-3

Wimbledon 2019: Mihaela Buzărnescu 6-3, 4-6, 6-2

Shenzhen 2018: Irina Begu 6-1, 6-4

Wuhan 2016: Irina Begu 6-3, 2-0 abandon

Madrid 2016: Irina Begu 6-3, 0-6, 6-1

Roma 2015: Alexandra Dulgheru 6-1, 6-0

București 2014: Monica Niculescu 6-2, 4-6, 6-1

Budapesta 2013: Alexandra Cadanțu 6-2, 7-6

Brussels 2012: Monica Niculescu 6-1, 6-1

Fes 2012: Alexandra Cadantu 6-2, 7-5

Hobart 2012: Irina Begu 6-4, 6-2

ITF 100k București 2011: Alexandra Cadanțu 6-3, 1-6, 7-6

ITF 100k Poitiers 2010: Mădălina Gojnea 7-6, 3-1, abandon.