Rafael Nadal a vorbit despre problemele întâmpinate de Naomi Osaka la Indian Wells, acolo unde a izbucnit în lacrimi după ce a fost jignită de o fană. Campionul de la Australian Open este de părere că jucătorii de tenis trebuie să fie pregătiți pentru astfel de momente dure.

Rafael NadalFoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Naomi Osaka, care se luptă cu probleme recurente de anxietate, a plâns în timpul primului set al meciului cu Veronika Kudermetova de la Indian Wells după ce a fost insultată de o persoană din public.

"Naomi, ești nașpa!", s-a auzit din tribune în timpul celui de-al treilea game al primului set.

Japoneza nu și-a putut ascunde suferința când s-a dus să se așeze pe scaun în pauza dintre gameuri. Osaka s-a plâns arbitrului de scaun, dar spectatoarea care a insultat-o nu a fost sancționată.

Osaka și-a pierdut în cele din urmă serviciul în cel de-al șaptelea game al setului secund, iar rusoaica nu a ratat ocazia de a pune punct partidei (6-0, 6-4).

Rafael Nadal o sfătuiește pe Naomi Osaka să fie mai rezilientă

După calificarea în optimi la Indian Wells, Rafael Nadal a vorbit despre incidentul lui Naomi Osaka. Ibericul consideră că jucătorii de tenis sunt privilegiați pentru viața pe care o duc, iar în astfel de momente grele trebuie să arate reziliență.

"Mă simt foarte rău pentru ceea ce s-a întâmplat, nu ar trebui să se întâmple niciodată. Dar în lumea reală, se întâmplă. Îmi pare rău pentru ea.

Avem o viaţă grozavă. Suntem norocoşi să fim jucători de tenis şi să ne bucurăm de toate aceste experienţe incredibile. Câştigăm bani. Trebuie să fim pregătiţi pentru asta. Trebuie să rezistăm acelor lucruri care se pot întâmpla atunci când suntem expuşi publicului.

Ne place când oamenii ne susţin. Când nu este cazul, trebuie să o acceptăm şi să mergem mai departe. Înţeleg că Naomi trebuie să fi suferit mult din cauza problemelor mintale.

Îi doresc numai bine, îi doresc tot ce este mai bun. Dar nimic nu este perfect în viaţă. Trebuie să fim pregătiţi să facem faţă adversităţii” - Rafael Nadal.

Daniil Medvedev o compătimește pe Naomi Osaka

Eliminat încă din turul trei la Indian Wells, Daniil Medvedev o compătimește pe Naomi Osaka, aflându-se și el într-o poziție similară la Australian Open

"O compătimesc pe Naomi. Eu însumi nu m-am simţit prea bine în Australia (n.r. - cu publicul total de partea lui Rafael Nadal în finală).

Îmi pot imagina fanii gândindu-se: "La naiba, fac milioane, ar trebui să fie pregătiţi pentru orice". Dar tot suntem oameni. Cu toţii facem greşeli. Uneori ne simţim rău. Uneori ne simţim bine. Pot să înţeleg că Naomi reacţionează rău să audă aşa ceva".

Sfatul pe care Andy Murray îl oferă lui Naomi Osaka, jignită de fani la Indian Wells