Darren Cahill a fost în centrul atenției la Indian Wells după ce a încetat să o mai antreneze pe Amanda Anisimova. Colaborarea dintre cei doi a durat doar câteva luni, iar australianul a făcut lumină printr-o postare pe contul personal de Instagram.

Darren CahillFoto: Gruppo Editoriale LiveMedia / Alamy / Alamy / Profimedia

Cahill i-a luat pe mulți prin surprindere la Indian Wells atunci când vestea că nu o va mai pregăti pe Anisimova a fost confirmată.

Epuizarea fizică și mentală a lui Darren Cahill

La câteva zile distanță, reputatul antrenor australian a explicat motivul care a stat în spatele acestei decizii.

Pe Instagram, Darren a precizat că a ajuns în SUA cu trei zile înainte de startul Indian Wells și că nu s-a simțit deloc bine.

După cea de-a doua zi de antrenamente cu Amanda și-a dat seama că lucrurile nu merg într-o direcție bună și că nu-i poate oferi sportivei toată atenția de care are nevoie. „Nu-mi puteam face meseria de antrenor așa cum trebuie”, a spus Darren.

Australianul a explicat cât de greu i-a fost de fiecare dată cu carantinarea atunci când a intrat și a ieșit din Australia.

Cahill se declară epuizat mental și fizic de evenimentele din ultima perioadă (a fost nevoit să stea luni întregi departe de Australia din cauza restricțiilor sanitare) și spune că cel mai probabil va reveni în lumea tenisului tocmai la Wimbledon, din postura de analist al celor de la ESPN.

„Sunt conștient de faptul că lupta mea (cu oboseala psihică și fizică) pălește în comparație cu suferința cauzată de Covid și acum de războiul din Ucraina. Gândurile mele continuă să fie alături de cei afectați”, a încheiat Darren Cahill postarea de pe Instagram.

Printre cei care i-au transmis mesaje de susținere s-a numărat și Simona Halep: „Ai grijă, D”, a fost postarea sportivei din România.