Horia Tecău, noul căpitan al echipei de FedCup a României, a anunțat că Simona Halep a decis să își reprezinte din nou țara după o pauză de trei ani.

Simona Halep si echipa de FedCup a RomanieiFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Simona Halep nu a mai jucat pentru România după înfrângerea suferită în semifinale împotriva Franței, scor 3-2, pe 21 aprilie 2019.

Simona Halep va juca împotriva Poloniei

Tricolorele vor juca în barajul pentru turneul final al Billie Jean King Cup, așa cum este cunoscută competiția în aceste momente, împotriva Poloniei, pe 15 și 16 aprilie la Radom ("Radomskie Centrum Sportu").

„E un meci dificil în Polonia. Swiatek are un an foarte bun, joacă acasă. Am o mare experiență în jocurile pe echipe. Acum ne concentrăm pe o pregătire cât mai bună, să mergem cu încredere. Ne dorim victoria, dar înainte de asta trebuie să fim foarte bine pregătiți.

Pot să anunț că mă bucur de participarea Simonei Halep. În această săptămână voi anunța echipa! Eu acum sunt în momentul în care vizionez foarte multe meciuri cu jucătoarele poloneze.

O să merg la Miami să le urmăresc pe fetele noastre și să le fiu aproape”- Horia Tecău, la Radio România Actualități, citat de Playsport.

Meciurile din FedCup, cel mai autentic lucru românesc pentru Halep

De Ziua Națională a României, în 2021, Simona a afirmat că cel mai autentic lucru românesc este participarea în FedCup, competiție unde-ți reprezinți țara și unde emoțiile capătă altă dimensiune față de turneele din circuitul WTA.

"Fed Cup e cel mai autentic lucru românesc pentru mine, pentru că joc doar pentru țară, joc într-un mod diferit. Nu mai este doar pentru mine, pierd sau câștig pe barba mea. Acolo e o echipă și joc pentru țară. Sunt emoții diferite și e mult mai stresant, dar și foarte frumos", scria Simona Halep, pe Instagram, pe 1 decembrie.

De știut:

  • România a pierdut ultimele două meciuri jucate în FedCup: 1-3 cu Italia (17 aprilie 2021) și 2-3 cu Rusia (8 februarie 2020).

  • În acest moment, România se află pe locul 11 în clasamentul mondial, cu 747.77 puncte.

  • Jucătoarea cu cele mai multe victorii pentru tricolore (simplu+dublu) este Monica Niculescu: 31 de partide câștigate.

  • Cel mai bun rezultat al României în competiție a fost calificarea în semifinale: edițiile din 1973 și 2019.