Simona Halep a avut o evoluție convingătoare în fața americancei Cori Gauff (chiar în ziua în care aceasta a împlinit 18 ani), a servit foarte bine, s-a deplasat excelent și a obținut victoria după o oră și 16 minute de joc, scor 6-3, 6-4. În optimile de la Indian Wells, fosta lideră mondială o va întâlni pe Sorana Cîrstea.

HotNews.roFoto: Hotnews

De știut:

  • Prin calificarea în optimi, Simona și-a asigurat un premiu în valoare de 94.575 de dolari şi 120 de puncte în clasamentul WTA.
  • Pentru un loc în sferturi, Simona Halep se va duela cu Sorana Cîrstea. Ultimele întâlniri dintre cele două jucătoare au avut loc în 2010, iar Sorana conduce cu 2-1.

  • La ediţia trecută, Halep s-a oprit în turul al treilea (a fost învinsă de Aliaksandra Sasnovich). Românca a câştigat turneul din deşertul californian în 2015.

Simona Halep - Sorana Cîrstea 1-2

2010, Cincinnati: 6-2, 6-4 pentru Cîrstea

2010, Marbella: 6-4, 7-6(4) pentru Halep

2008, București: 3-6, 6-3, 6-1 pentru Cîrstea.

Traseul virtual al învingătoarei dintre Simona Halep și Sorana Cîrstea

Sferturi - Petra Martic / Liudmila Samsonova

Semifinale - Iga Swiatek / Angelique Kerber / Madison Keys

Finală - Paula Badosa / Anett Kontaveit / Maria Sakkari.

Desfășurarea meciului Simona Halep - Cori Gauff 6-3, 6-4

Setul II

6-4 Simona se apără foarte bine și lovește decisiv în cross. Cori face pasul în teren, dar ratează o lovitură ușoară (0-30). Punct tras la indigo - Simona o pasează pe americancă și obține trei mingi de meci. Americanca servește bine și o salvează pe prima. Și a doua - Simona returnează scurt și Gauff trimite în contre-pied. Simona o plimbă pe adversară pe linia de fund, aceasta trimite în fileu și Halep obține calificarea în optimi (o va întâlni pe Sorana Cîrstea).

5-4 Simona ajunge rapid la 40-0, dar Gauff nu cedează și recuperează două puncte. Dar Simona vine la fileu și o obligă pe americancă să servească pentru a rămâne în meci.

4-4 Simona face totul bine până în ultimul moment, când ratează cu tot terenul liber în față. Halep pare surprinsă de un serviciu foarte slab al adversarei și trimite în fileu. Încă o minge prea lungă a Simonei. Gauff alunecă, Simona profită. Gauff îi răspunde Simonei - închide gameul cu un as.

4-3 Două servicii excelente ale Simonei. Halep ajunge la o scurtă, încearcă o lovitură fină, dar nu are timp să lovească bine și să trimită peste adversară. Gauff atacă pe serviciul secund, dar ratează. Simona închide gameul cu un as.

3-3 Gauff a ajuns deja la 27 de erori neforțate (Simona are doar 9). Cori compensează cu servicii puternice, bine plasate. Americanca se grăbește și trimite mult afară. Simona pune presiune și egalează la 40. Serviciu foarte bun la exterior al americancei. Sportiva în vârstă de 18 ani egalează.

3-2 Simona servește bine, Cori răspunde cu o deplasare rapidă pe teren. Simona are puțin noroc, mingea trimisă de Gauff se oprește în banda fileului. Coco atacă un serviciu secund slab al Simonei. Halep lovește la limită, mingea aterizează pe linia de fund și Cori nu mai are răspuns. Gauff prinde linia cu o lovitură norocoasă și Simona nu ia decizia corectă. Simona scapă dintr-o situație dificilă grație serviciului.

2-2 Simona se apără incredibil, lovește din alergare și Gauff nu mai poate face nimic. Simona își pune planul în practică, o incomodează pe adversară cu lovituri spre corp. Simona își alege o parte, aleargă spre ea, dar Gauff lovește inteligent. Cori revine de la 15-30 și egalează pe tabelă (ajutată și de două erori ale sportivei noastre).

2-1 Simona începe bine gameul de serviciu și câștigă primele două puncte fără emoții. Cori pune mai multă presiune și Simona nu mai ajunge la timp. Gauff vine la fileu, dar Simona se descurcă foarte bine și își face din nou serviciul.

1-1 Gauff vine la voleu, folosește o lovitură neconvențională, dar aceasta dă roade. Serviciu foarte bun al americancei. Simona este surprinsă și nu mai poate returna. Simona returnează în corpul adversarei și aceasta nu reacționează suficient de rapid. Cori mai comite o eroare. Gauff închide în cele din urmă gameul.

1-0 După un prim punct câștigat de Simona, Cori răspunde cu un forehand câștigător. Rever superb în cross al Simonei, Gauff se întinde, dar nu mai ajunge la minge. Simona servește bine și câștigă gameul.

Setul I

6-3 Retur ratat de Simona. Încă o dublă greșeală. Gauff vine la fileu, dar Simona nu o mai iartă și o pasează cu o lovitură puternică de rever. As al americancei. Lovitură moale din partea lui Cori, minge de set pentru Halep. Încă o eroare a americancei, Simona câștigă primul set.

5-3 Gauff o prinde pe contre-pied pe Simona și primește aplauzele publicului. Lovitură fulgerătoare a americancei (0-30). Coco atacă un serviciu secund moale și obține trei mingi de rebreak. Simona trece la atac și o salvează pe prima. Simona servește foarte bine, Gauff pune mingea în teren, dar Simona câștigă punctul cu un smash. Lovitură prea lungă de rever a americancei - Simona a salvat toate mingile de break. Simona insistă pe forehandul adversarei și eroarea acesteia vine până la urmă. Gauff pune o scurtă bună, Simona pleacă prea târziu. Serviciu spre corpul adversarei al Simonei, retur în fileu. Încă o scurtă inspirată a americancei. Serviciu excelent la exterior. Simona controlează schimbul, dar nu se poziționează la timp și ratează lovitura decisivă. Simona pune în teren primul serviciu și Gauff nu poate face nimic. Simona își face până la urmă serviciul.

4-3 Simona este surprinsă de o lovitură lungă a adversarei, face prea târziu pasul în spate și trimite în fileu. As la exterior al americancei. Gauff lovește de jos și nu prinde linia de fund. Simona ratează lovitura, Gauff se apropie.

4-2 Simona face pasul în teren și punctează cu un voleu drive. După un serviciu foarte bun, Simona ratează o lovitură ușoară de lângă fileu (30-15). Sliceul americancei iese afară. Simona se apără excelent și închide gameul cu un rever în lung de linie.

3-2 Dublele erori se înmulțesc în dreptul americancei. Simona pune presiune la retur (conduce cu 30-15). A treia dublă. Gauff este mai agresivă, vine la fileu și Simona nu face față. Serviciu bine plasat de americancă (40-40). O lovitură joasă a Simonei îi pune mari probleme lui Cori - încă o minge de break. Rever în cross excelent al sportivei în vârstă de 18 ani (azi a fost ziua ei). Simona alternează bine loviturile, își plimbă adversara pe tot terenul și închide punctul. Încă o minge de break salvată de americancă. Rever pe contre pied al lui Cori, care este aclamată de fiecare dată de public. Retur în fileu al Simonei.

3-1 Cori găsește colțul terenului cu reverul. Dar nu este la fel de precisă la următoarea lovitură. Gauff alternează execuțiile foarte bune cu cele complet ratate. Cori lovește cu rama (30-30). Coco acoperă bine zona fileului (este o bună jucătoare de dublu) și obține o minge de rebreak. Dar o ratează dintr-o poziție favorabilă. Gauff clipește prima într-un raliu prelungit. Simona își confirmă avantajul.

2-1 Simona se deplasează foarte bine și face repede 30-0 la retur. Dublă greșeală comisă de Gauff. Încă o lovitură prea joasă din partea lui Cori - break la 0 pentru Halep.

1-1 Gauff lovește bine cu reverul. Primul punct al Simonei vine după o eroare a americancei. Serviciu bun la mediană al Simonei. Lovitura plată a americancei, mingea s-a oprit în fileu. Simona își face serviciul.

0-1 Coco Gauff servește prima. O primă lovitură de rever prea lung a Simonei. Sportiva noastră returnează în fileu. Condiții dificile la Indian Wells, vântul bate destul de tare. Un prim schimb mai lung, Simona cedează prima. Gauff rezistă din nou bine într-un raliu și câștigă la 0 primul game.

Meciul va fi arbitrat din scaun de Katarzyna Radwan-Cho.

Cele două jucătoare se află la încălzire.

Partida dintre Matteo Berrettini și Holger Rune s-a terminat, scor 6-3, 4-6, 6-4 pentru italian. Pe terenul central urmează meciul Simonei Hălep.

Indian Wells face parte din categoria WTA 1000, are loc în perioada 9-20 martie, pe hard, și are premii totale în valoare de $8.369.455. Campioana en-titre este Paula Badosa.