Naomi Osaka, care se luptă cu probleme recurente de anxietate, a plâns în timpul primului set al meciului cu Veronika Kudermetova după ce a fost insultată de o persoană din public, informează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Naomi, ești nașpa!", s-a auzit din tribune în timpul celui de-al treilea game al primului set.

Japoneza nu și-a putut ascunde suferința când s-a dus să se așeze pe scaun în pauza dintre gameuri. Osaka s-a plâns arbitrului de scaun, dar spectatoarea care a insultat-o nu a fost sancționată. Nu există consecințe pentru cea care a rostit cuvintele, în condițiile în care, uneori, în NBA, fanii sunt excluși din săli din cauza provocărilor verbale sau a comportamentului agresiv.

Inițial, nipona i-a cerut arbitrului de scaun să folosească microfonul pentru a transmite o replică femeii din tribune: „Nu am de gând să înjur, doar că sunt supărată, mă apasă”, a spus Osaka, însă dorința ei nu a fost respectată.

Osaka a avut ochii încețoșați pentru tot restul meciului. Ea s-a chinuit mai mult să continue să joace decât să spere la o ipotetică victorie, dat fiind disconfortul evident de pe terenul central. Kudermetova a rămas imperturbabilă în ciuda circumstanțelor, chiar și atunci când adversara sa părea să revină în meci.

Osaka și-a pierdut în cele din urmă serviciul în cel de-al șaptelea game al setului secund, iar rusoaica nu a ratat ocazia de a pune punct partidei (6-0, 6-4).

Naomi Osaka, familia Williams și jignirile de la Indian Wells

Kudermetova a părut stânjenită la microfon și a lăudat spiritul de luptă al japonezilor. De cealaltă parte, Naomi Osaka a dorit să aibă ultimul cuvânt.

„Sinceră să fiu, simt că am mai fost huiduită și înainte, așa că nu m-a deranjat prea tare. Dar am urmărit o înregistrare video cu Venus și Serena (Williams) fiind huiduite aici. Dacă nu ați văzut-o niciodată, ar trebui să o faceți. Nu știu de ce, dar mi-a venit în minte și mi-a rămas în minte... Încerc să nu plâng. Trebuie doar să vă mulțumesc și să vă felicit”, a spus Osaka, cu lacrimi în ochi.

În 2001, când Serena a câștigat finala împotriva lui Kim Clijsters, Venus și Richard (sora și tatăl ei) au fost insultați în timpul meciului. Timp de 14 ani, cele două au refuzat să mai participe la acest turneu.

„Unul dintre ei a spus: 'Aș fi vrut să fim în '75, te-am fi jupuit de viu'. Cred că Indian Wells a dezonorat America”, a dezvăluit atunci Richard Williams, pentru USA Today.