Alexander Zverev a fost în centrul atenției în ultimele săptămâni după ce a dat cu racheta în scaunul arbitrului partidei de dublu la care lua parte în Acapulco. Rafael Nadal consideră că organele care guvernează circuitul trebuie să ia măsuri pentru ca astfel de scandaluri să nu mai apară.

HotNews.roFoto: Hotnews

Alexander Zverev a fost eliminat din proba de dublu a turneului de la Acapulco (a făcut pereche cu Marcelo Melo), iar la finalul partidei și-a vărsat nervii pe arbitrul de scaun.

După ce l-a jignit și a lovit cu racheta în scaunul acestuia, germanul a fost eliminat de la turneul de categorie ATP 500 și a fost amendat cu 40.000 de dolari.

În urma anchetei inițiate de instanţa tenisului profesionist masculin (ATP), Alexander Zverev a primit o amendă suplimentară de 25.000 de dolari şi o suspendare de opt săptămâni din toate competiţiile organizate de ATP.

Rafael Nadal: "Trebuie luate măsuri mai aspre"

Deși este prieten cu Zverev, Rafael Nadal și-ar dori ca jucătorii care fac astfel de gesturi să fie penalizați mai dur pentru a nu considera că orice ar face vor scăpa nepedepsiți, potrivit Reuters.

"E dificil să vorbesc în situația în care mă aflu. Eu am o relație bună cu Zverev și suntem prieteni. Îmi place de el, mă antrenez cu el destul de des. Îi doresc tot binele, știe că a greșit și a recunoscut asta foarte repede, a ieșit în față. Acest lucru mi se pare pozitiv, că a fost capabil să își recunoască imediat greșeala și să își ceară scuze.

Pe de altă parte, dacă nu ești în stare să te controlezi, nu e bine. Probabil că ar trebui să fie o formă de penalizare mai puternică, pentru că am senzația că mulți dintre jucători se simt prea puternici. Ei cred că pot face ce vor și vor continua așa.

Nu suntem doar jucători, suntem exemple pentru mulți, astfel că trebuie să fim modele pentru copiii care se uită la noi" - Rafael Nadal.

Amenda şi suspendarea germanului Zverev sunt condiţionate de o perioadă de probaţiune ce se va încheia pe 22 februarie 2023 (un an după incident), în care jucătorul nu trebuie să comită altă încălcare a codului disciplinar.

Citește pe același subiect: