Novak Djokovic a anunțat la ce competiție va reveni pe teren, el nefiind vaccinat anti-Covid, fapt ce i-a adus excluderea de la turneele de categorie ATP 1000 de la Indian Wells și Miami.

Novak DjokovicFoto: Jean Catuffe/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Djokovic îşi va începe pregătirile pentru apărarea titlului la Roland Garros luna viitoare, la turneul ATP 1.000 de la Monte Carlo.

Djokovic, care are în palmares 20 de Grand Slamuri, nu şi-a putut apăra titlul la Australian Open, după ce a fost expulzat. El fusese iniţial primit pentru a participa la competiţia de la Melbourne, deşi era nevaccinat împotriva coronavirusului.

Jucătorul sârb, în vârstă de 34 de ani, a anunțat recent că va rata turneele de la Indian Wells şi Miami, programate luna aceasta, neputând intra în Statele Unite fără să prezinte dovada vaccinării.

"Novak va începe sezonul 2022 pe zgură la Monte Carlo, unde a câştigat de două ori titlul, în 2013 şi 2015", se arată într-o postare pe site-ul oficial al lui Djokovic.

Principatul Monaco, în care locuieşte Novak Djokovic, permite intrarea pe teritoriul său a călătorilor internaţionali care prezintă dovada recuperării după Covid-19 în ultimele şase luni. Djokovic a anunţat că a fost testat pozitiv la coronavirus pentru a doua oară, în luna decembrie.

Turneul de la Monte Carlo, programat în perioada 10-17 aprilie, va fi a doua competiţie la care va lua parte de la debutul sezonului 2022. Fostul lider mondial a fost eliminat în sferturile de finală la turneul ATP 500 de la Dubai, luna trecută.

Franţa a relaxat luna aceasta restricţiile legate de Covid-19, certificatele de vaccinare nemaifiind obligatorii începând din 14 martie. În aceste condiţii, Djokovic îşi va putea apăra titlul la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, care va debuta în luna mai.

Novak Djokovic i-a cedat săptămâna trecută fotoliul de lider al clasamentului mondial rusului Daniil Medvedev, conform Agerpres.