Aryna Sabalenka, locul trei în ierarhia WTA, susține că circuitul feminin nu mai este la fel de fericit ca înainte ca urmare a Războiului din Ucraina. Sportiva nu mai poate juca sub steagul Belarusului din cauza sancțiunilor impuse țării sale.

Aryna Sabalenka Foto: Victor Fraile/Power Sport Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ziua a 15-a de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Chiar dacă nu poate juca sub steagul Belarusului, Aryna Sabalenka susține că înțelege decizia, deși nu este sub controlul ei, conform BBC Sport.

"Mă simt foarte rău şi sunt foarte tristă pentru cetăţenii ucraineni care şi-au pierdut casele în război.

Dar, din păcate, nu este sub controlul meu. Sper doar să fie pace. Cel puţin putem juca. Înţeleg (n.r. - de ce nu poate juca sub steagul Belarusului), dar nu putem face nimic. De asemenea, ne simţim foarte trişti şi foarte rău din cauza acestei situaţii" - Aryna Sabalenka.

Jucătoarea de tenis a mai adăugat că, deși nu a simţit nicio ostilitate din partea colegelor sale ucrainene, a remarcat că jucătoarele din circuitul feminin nu sunt la fel de fericite ca de obicei.

La fel ca multe jucătoare de naţionalităţi diferite, Sabalenka va purta cu bucurie o panglică în culorile albastru şi galben ale Ucrainei, când va disputa primul ei meci la Indian Wells, sâmbătă.

Sportiva de pe locul trei mondial este principala favorită a competiției californiene, ca urmare a retragerilor primelor două clasate, Ashleigh Barty și Barbora Krejcikova.

Citește și: