​Horia Tecău a jucat ultimul meci din carieră contra Spaniei (în Cupa Davis), iar la întoarcerea în țară a dezvăluit că își dorește să facă o schimbare importantă în echipa de FedCup a României (a fost numit căpitan nejucător al fetelor noastre).

Horia TecauFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Debutul lui Tecău, 37 de ani, la echipa de FedCup a României va fi contra Poloniei, pe 15 și 16 aprilie la Radom ("Radomskie Centrum Sportu"). Tricolorele vor juca în barajul pentru turneul final al Billie Jean King Cup, așa cum este cunoscută competiția în aceste momente.

Horia Tecău vrea să o readucă în echipă pe Sorana Cîrstea

În 2018, Sorana a anunțat că se retrage din echipa de FedCup a României. În presă au tot fost speculate anumite neînțelegeri cu Simona Halep, principala "rachetă" a țării.

La patru ani distanță, Tecău încearcă să o readucă pe Cîrstea la echipă, mutare care i-ar aduce României o jucătoare importantă în perspectiva duelurilor tari cu națiunile importante ale lumii.

"Primul obiectiv este să reunesc echipa, să se bucure de tenis, să joace împreună pentru România la potențialul ei maxim. Sorana a luat o decizie acum câțiva ani, în continuare rămâne setată pe această decizie. Dar las o ușă deschisă acolo.

Sorana este o super jucătoare, are experiență, ar fi de mare folos pentru echipă să joace pentru România, iar fetele să se unească și să facem o treabă bună împreună. Cu siguranță, voi vorbi cu toate fetele în următoarele zile, în următoarele săptămâni. Intenționez să merg să le văd la Miami", a precizat Horia Tecău.

De știut:

  • România a pierdut ultimele două meciuri jucate în FedCup: 1-3 cu Italia (17 aprilie 2021) și 2-3 cu Rusia (8 februarie 2020).
  • În acest moment, România se află pe locul 11 în clasamentul mondial, cu 747.77 puncte.
  • Jucătoarea cu cele mai multe victorii pentru tricolore (simplu+dublu) este Monica Niculescu: 31 de partide câștigate.
  • Cel mai bun rezultat al României în competiție a fost calificarea în semifinale: edițiile din 1973 și 2019.