Novak Djokovic a anunțat că nu va putea participa la turneele masters de la Indian Wells și Miami din cauza faptului că nu este vaccinat împotriva Covid-19.

Novak DjokovicFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Reguli neschimbate în SUA, Djokovic nu va participa la Indian Wells și Miami

Statele Unite cere în continuare cetăţenilor străini să fie vaccinaţi împotriva Covid-19 pentru a putea intra pe teritoriul său, condiţie pe care Djokovic nu o îndeplineşte.

Autorităţile "au confirmat că aceste reguli nu vor fi schimbate şi nu voi putea, aşadar, să joc în Statele Unite. Succes celor care vor evolua la aceste turnee frumoase", a menționat Djokovic pe contul său de Twitter.

Novak Djokovic (2 ATP) fusese inclus pe tabloul principal al BNP Paribas Open (Indian Wells), iar sâmbătă ar fi trebuit să joace în turul al doilea cu belgianul David Goffin, locul 71 ATP, sau cu australianul Jordan Thompson, locul 78 ATP.

Spectatorii acceptați la Indian Wells doar cu dovada vaccinării

Sârbul a cucerit de cinci ori trofeul la Indian Wells, unde organizatorii au anunţat că spectatorii vor fi obligaţi să prezinte dovada vaccinării complete pentru a putea asista la meciuri.

La jumătatea lunii ianuarie, Djokovic a fost expulzat din Australia după o bătălie judiciară care a durat mai multe zile, după ce nu a reuşit să satisfacă exigenţele autorităţilor din această ţară în materie de vaccinare împotriva coronavirusului.

În urma acestei măsuri, jucătorul sârb nu a putut disputa Australian Open, turneu câştigat de spaniolul Rafael Nadal, care a câştigat al 21-lea titlu de Grand Slam din cariera sa, un nou record pentru era Open, depăşindu-i pe Novak Djokovic şi pe elveţianul Roger Federer, ambii cu câte 20 de trofee majore.

Djokovic a revenit în competiţie la finele lunii februarie, la Dubai, unde vaccinarea nu este obligatorie, însă a fost eliminat în sferturile de finală de cehul Jiri Vesely, transmite Agerpres.

Câteva zile mai târziu, el a pierdut poziţia de lider al clasamentului ATP, ocupată în prezent de rusul Daniil Medvedev.