Sergiy Stakhovsky, jucător de tenis care la un moment dat a ocupat locul 31 ATP și care luptă alături de armata ucraineană pe frontul de la Kiev, le cere rușilor să renunțe la război și să își cheme soldații în țară "cât se mai poate".

Sergiy StakhovskyFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Ziua a 14-a de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Videoclipul cu Stakhovsky a fost postat de germanul Erik Lesser, ​dublu campion mondial la biatlon, care are aproximativ 30 de mii de următori pe Instagram din Rusia și a dorit astfel să le arate acestora ceea ce nu pot vedea pe canalele media din țara lor - realitatea cruntă din Ucraina.

"Bună seara, ruși. Am încercat să vă conving că nu avem fasciști. Ei nu sunt dintr-un singur motiv simplu, pentru că suntem o națiune liberă care se poate mișca prin Europa și poate vedea lumea și cum trăiesc oamenii în țări normale. Din păcate, avem experiență despre ce fel de pace aduce Rusia în Donețk și Lugansk.

Din păcate, probabil că nu vă voi putea convinge. Prin urmare, va trebui să stați acasă ceva timp, nu să călătoriți prin Turcia și Egipt, ci pur și simplu să stați acasă. Dar nici nu vă invit la noi, pentru că aici vă așteaptă lucruri nu prea plăcute.

Prin urmare, luați-vă soldații, de preferință acum, cât se mai poate. A fost un mic mesaj pentru ruși. Aș dori să-i mulțumesc lui Eric pentru oportunitatea de a încerca să convingă publicul rus că războiul din Ucraina este inutil. Ucraina este o țară liberă și democratică, cu propriile obiective și realizări. Nu vrem 'lumea rusă' în țara noastră, suntem diferiți" - Sergiy Stakhovsky.

Sergiy Stakhovsky este jucător profesionist de tenis din 2003, iar în 2010 a ajuns chiar pe locul 31 în lume. Ucraineanul a câștigat peste 5 milioane de dolari din tenis.

El a evoluat ultima oară la Australian Open 2022, unde a pierdut în prima rundă a calificărilor.​

Citește și:

FOTO Gestul unic al unui campion mondial pentru a combate dezinformarea instaurată de Vladimir Putin în Rusia

FOTO Discuția de pe WhatsApp dintre Sergiy Stakhovsky, aflat pe front, și Novak Djokovic

Sergiy Stakhovsky, mesaj emoționant de pe frontul din Ucraina: "Sper să mă întorc la soție pentru a-i cere scuze"

Modul diferit în care Federer, Nadal și Djokovic au ales să reacționeze în fața invaziei Rusiei - Detalii din interior

Cel mai bun tenismen ucrainean și propaganda rusească: "Nu știu la ce să mă mai aștept din partea lui Putin"