Războiul din Ucraina a ajuns la cea de-a 14-a zi, iar Maria Sharapova a anunțat pe contul personal de Instagram primul gest concret făcut pentru ajutorarea copiilor aflați în suferință.

Maria SharapovaFoto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Ziua a 14-a de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Stabilită de ani buni în SUA, Sharapova a precizat pe Instagram că a donat bani pentru a-i ajuta pe toți copiii din Ucraina aflați în dificultate în aceste momente.

"Cu fiecare zi care trece am inima din ce în ce mai frântă și sunt profund îndurerată de imaginile și poveștile familiilor și copiilor afectați de criza din Ucraina", spune Maria Sharapova.

"Am donat pentru fondul Save the Children, o organizație care muncește fără pauză pentru a le furniza mâncare, apă și truse de ajutor celor care au nevoie.

Mă rog pentru pace și transmit toată dragostea și sprijinul meu celor afectați", a completat Maria Sharapova pe contul său de Instagram.

Fosta lideră WTA îi îndeamnă pe toți fanii ei de pe rețeaua socială să doneze. Masha are peste 4.2 milioane de urmăritori pe Instagram.

În vârstă de 34 de ani, Sharapova s-a născut la Nyagan, Rusia, iar domiciliul îl are de ani buni în Bradenton, Florida, SUA.

A câștigat de-a lungul carierei 5 titluri de Grand Slam (Australian Open 2008, Roland Garros 2012, 2014), Wimbledon (2004) și US Open (2006).

Doar din tenis, Masha a adunat $38.777.962 .

Postarea Mariei Sharapova de pe Instagram