Novak Djokovic (2 ATP) a fost inclus pe tabloul principal al BNP Paribas Open (Indian Wells), deși jucătorilor nevaccinați anti-Covid nu li se permite să ia parte la turneu.

Novak DjokovicFoto: KARIM SAHIB / AFP / Profimedia

"Novak Djokovic este pe lista de jucători înscrişi la turneu şi, prin urmare, este plasat la tragerea la sorţi. În prezent, suntem în legătură cu echipa sa. Cu toate acestea, nu a fost stabilit dacă va obţine aprobarea CDC (n.r. - Centrul pentru Control al Bolilor) pentru a intra în ţară şi a participa la eveniment", au precizat organizatorii.

Djokovic ar urma să joace, sâmbătă, în turul al doilea, în care a fost acceptat direct, cu belgianul David Goffin, locul 71 ATP, sau cu australianul Jordan Thompson, locul 78 ATP.

Sârbul, fost lider ATP, care nu s-a vaccinat împotriva Covid-19, a fost expulzat din acest motiv din Australia, unde ar fi trebuit să participe la primul Grand Slam al anului.

Oficial, autorităţile americane nu permit intrarea persoanelor străine nevaccinate în SUA, cu toate că restricțiile pandemice la nivel global încep să fie relaxate.

Traseul virtual al lui Novak Djokovic la Indian Wells:

sursa: tennischannel / Instagram