Britanicul Andy Murray, fost lider al ierarhiei ATP, a anunţat că va dona toate premiile pe care le va obţine până la finalul sezonului copiilor ucraineni afectaţi de război, informează mirror.co.uk.

Andy Murray Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Murray este ambasador Unicef Marea Britanie şi lucrează cu organizaţia de caritate pentru a sprijini copiii cu echipament medical şi materiale educaţionale, în urma invaziei Rusiei.

"Peste 7,5 milioane de copii sunt expuşi riscului de escaladare a conflictului din Ucraina, aşa că lucrez cu Unicef Marea Britanie pentru a ajuta la furnizarea de materiale medicale urgente şi truse de dezvoltare pentru copii. Educaţia vitală continuă, aşa că UNICEF acţionează pentru a permite accesul copiilor strămutaţi la educaţie şi pentru a sprijini reabilitarea şcolilor avariate şi înlocuirea echipamentelor şi mobilierului distrus. Voi dona câştigurile în bani din premii pentru restul anului. Copiii din Ucraina au nevoie de pace, acum" - Andy Murray, pe Twitter.

Nu este prima dată când Murray, acum pe locul 88, a aderat la o cauză nobilă. În ianuarie, el a dezvăluit că a refuzat o sumă cu şapte cifre pentru a juca un meci demonstrativ în Arabia Saudită, în semn de protest faţă de nerespectarea drepturilor omului în această ţară.

Potrivit The Independent, mesajul său a venit în aceeaşi zi în care forurile de conducere ale tenisului profesionist s-au reunit pentru a anunţa o donaţie de 700.000 de dolari (aproximativ 641.000 de euro) pentru a ajuta eforturile umanitare din Ucraina şi pentru a sprijini federaţia de tenis din această ţară.

În primele două luni ale acestui an, Murray, 34 de ani, a câştigat din tenis 256.000 de dolari.

Următorul turneu la care va participa jucătorul britanic este cel Masters 1.000 de la Indian Wells, la care a primit un wild card, scrie News.ro.