Învinsă de chinezoaica Shuai Zhang în finala turneului de la Lyon, ucraineanca Dayana Yastremska (locul 140 mondial) a ținut un discurs emoționat la ceremonia de premiere și a dezvăluit ce va face cu premiul obținut la competiția de categorie "WTA 250".

Dayana YastremskaFoto: OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP / Profimedia

A unsprezecea zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

După un meci de o oră și 46 de minute, Zhang a avut câștig de cauză, scor 3-6, 6-3, 6-4.

Până la calificarea în ultimul act de la Lyon, Yastremska a trecut, printre altele, și de româncele Ana Bogdan (turul întâi) și Sorana Cîrstea (semifinale). Dayana Yastremska va primi 180 de puncte WTA și va urca pe locul 103 în clasament.

Va dona premiul de la Lyon unei fundații ucrainene

Pentru parcursul de la Lyon, Yastremska a primit 14.545 de euro. Dayana urmează exemplul compatrioatei Elina Svitolina și a afirmat că va dona premiul unei fundații din Ucraina.

​"A fost o săptămână foarte dificilă pentru mine, dar a fost un meci grozav, felicitări Shuai pentru victorie. Toată săptămână m-am luptat aici pe teren nu doar pentru mine, ci și pentru țara mea. Sunt foarte fericită că am ajuns în finală pentru că a trecut mult timp de când n-am mai făcut-o, astăzi nu cred că am avut ritmul necesar, am fost destul de obosită.

Dar toată lumea m-a susținut și am primit multă putere. Mulțumesc organizatorilor pentru wildcard și pentru oportunitate. Vreau să le mulțumesc antrenorului și surorii mele mai mici, au suferit împreună cu mine. Mulțumesc impresarului și familiei lui că au venit aici.

Și în ultimul rând, banii pe care îi primesc de aici îi voi dona unei fundații ucrainene. Celor de acasă care mă urmăresc, vreau să vă spun că sunteți foarte puternici, aveți un spirit extraordinar.

Am încercat să lupt pentru Ucraina și mulțumesc tuturor ucrainenilor că au arătat că avem un spirit puternic. Slava Ucraina! Mă voi întoarce anul viitor, mulțumesc pentru sprijin" - Dayana Yastremska, la ceremonia de premiere.

Open 6ème Sens Métropole de Lyon s-a disputat în perioada 28 februarie - 6 martie, pe hard, și a făcut parte din categoria WTA 250 (cu premii totale în valoare de $239.477).

De-a lungul timpului, competiția a fost câștigată de Sofia Kenin, Clara Tauson și acum Shuai Zhang. În 2020, Laura Paar s-a impus în proba de dublu (alături de Julia Lohoff).