Simona Halep s-a antrenat timp de o săptămână la academia de tenis a lui Patrick Mouratoglou. Fosta lideră mondială va participa în următoarea perioadă la Indian Wells și Miami și a oferit noi detalii în legătură cu numirea unui antrenor.

Simona HalepFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ocupantă a locului 27 în ierarhia WTA, Halep s-a bucurat de pregătirea de care a avut parte în Franța și a anunțat că va avea din partea Academiei Mouratoglou un antrenor care îi va fi alături la Indian Wells.

Antrenor de la Academia Mouratoglou la Indian Wells

După cele două competiții de pe hardul american există șanse mari ca Simona să anunțe numele noului tehnician alături de care va colabora.

"O experiență deosebită. M-am simțit bine și a fost o săptămână plină de antrenamente (n.r. la Academia Mouratoglou). Nu cred că va fi ceva foarte diferit. Am mai jucat aceste turnee de foarte multe ori. Sunt bine, m-am antrenat bine și asta contează. Voi ajunge acolo și voi vedea ce pot să fac (la Indian Wells și Miami)" - Simona Halep, citată de Digisport.

E nevoie de antrenor pentru a face performanță

"Bineînțeles că poți juca fără antrenor, dar ca să faci performanță maximă, din punctul meu de vedere, îți trebuie cineva alături, care să aibă încredere în tine și să te ajute în momentele grele.

Eu consider că antrenorul este important într-o echipă. Da, este o chestie temporară. O să fie un antrenor de la Academia Patrick Mouratoglou la Indian Wells și Miami cu mine, și după aceea o să vedem", a completat Simona Halep.

Halep, pe teren la Academia Mouratoglou

Sportiva născută la Constanța a cucerit titlul de la Indian Wells la ediția din 2015.

Simona Halep a colaborat ultima dată cu Daniel Dobre și Adrian Marcu, ultimul fiindu-i aproape la Australian Open (Grand Slam unde sportiva a fost eliminată în optimi de Alize Cornet). Halep s-a despărțit de cei doi pe finalul lui ianuarie 2022.

Indian Wells face parte din categoria WTA 1000, are loc în perioada 9-20 martie, pe hard, și are premii totale în valoare de $8.369.455. Campioana en-titre este Paula Badosa.

Turneul de la Miami face parte tot din categoria WTA 1000, se dispută pe hard, are loc în perioada 22 martie - 3 aprilie, iar premiile totale sunt în valoare de $8.369.455. Ultima campioană este Ashleigh Barty.