​A jucat ultima dată la Wimbledon în vara anului trecut, iar o revenire este în plan, dar fără precizarea datei exacte. La 40 de ani, Serena Williams a acordat un interviu spectaculos celor de la CNN, în care își anunță ambițiile în legătură cu sportul în care a făcut carieră.

Serena WilliamsFoto: Rich Schultz / Getty images / Profimedia

Abandona pe iarba londoneză în vara lui 2021, iar pas cu pas toate turneele au fost ratate. Este activă pe rețelele sociale, iar tenisul a părut că a rămas cumva în urmă.

Pe 26 septembrie va împlini 41 de ani, dar momentan nu are niciun gând să renunțe. În plus, Serena i-a mărturisit jurnalistei Christiane Amanpour că nu și-a luat gândul de la recordul deținut de Margaret Court (24 de titluri de Grand Slam).

Serena Williams și cele 30 sau 32 de titluri de Grand Slam

Relaxată și de multe ori zâmbitoare, Serena a spus că ar fi trebuit să aibă undeva la 30-32 de titluri de Grand Slam până acum în carieră. I-a fost la îndemână să facă acest lucru, însă totuși realitatea din teren este cu totul alta.

Americanca spune că se antrenează în continuare și că nu a renunțat la tenis, deși mulți ar putea spune fix contrariul. Un lucru e clar: deși nu a revenit pe teren (și nici nu se știe precis când ar putea avea loc acest lucru), Serena nu și-a luat gândul de la recordul deținut de Margaret Court.

"Ar fi trebuit să am în acest moment 30 sau 32 de titluri de Grand Slam. Ar fi trebuit să depășesc recordul, am avut multe oportunități. Dar vă spun că nu am renunțat" - Serena Williams pentru CNN.

A ratat Australian Open (unul dintre turneele la care a impresionat de-a lungul carierei) din cauza pregătirii fizice - nu se află la nivelul la care și-ar fi dorit.

Roland Garros, turneul unde vrea să revină pe teren

Vorbind despre revenirea pe teren, Serena spune că iubește mult Parisul și lasă să se înțeleagă că la Roland Garros ar putea fi văzută la lucru.

"Parisul este unul dintre orașele mele favorite. Iubesc zgura, vom vedea ce se va întâmpla. Corpul sper să mă ajute, iar atunci cu siguranță voi participa (n.r. la Roland Garros)", a completat Serena.

De știut:

În acest moment, Serena Williams se află pe locul 237 în ierarhia WTA, iar o eventuală revenire pe teren la Roland Garros s-ar putea produce cu un wildcard din partea organizatorilor. Americanca nu are clasamentul necesar participării pe tabloul principal fără a juca în cele trei tururi de calificare.

Serena Williams, părăsind arena centrală de la Wimbledon în lacrimi la ediția din 2021

Clasamentul titlurilor de Grand Slam:

1 Margaret Court 24

2 Serena Williams 23

3 Steffi Graf 22 etc.