​Aventura Soranei Cîrstea la turneul "WTA 250" de la Lyon s-a oprit în semifinale, fază a competiției unde sportiva noastră a fost învinsă de ucraineanca Dayana Yastremska.

Sorana CirsteaFoto: William WEST / AFP / Profimedia

Yastremska (140 WTA, beneficiară a unui wildcard) s-a impus după două ore și 31 de minute de joc, scor 7-6(5), 4-6, 6-4.

După ce a ratat trei mingi de meci în al nouălea game din setul decisiv și Sorana a recuperat breakul, Dayana și-a aruncat racheta pe teren. Jucătoarea din Ucraina nu a renunțat însă la luptă, a profitat și de erorile româncei și a obținut victoria.

Dayana Yastremska şi sora ei, care au trecut vinerea trecută prin România, au ajuns sâmbătă în Franţa.

"Încă sunt undeva în nori, trebuie să-mi dau seama ce simt. A fost un meci foarte dificil. Am fost pierdută după ce am cedat acele mingi de meci, în setul al treilea, când eram pe propriul serviciu. M-am încurajat apoi și am simțit că pot totuși să câștig, mai ales pentru că am primit multă susținere din public. Nu m-am așteptat să primesc atât de multă susținere, când am plecat din Ucraina și am postat acele fotografii pe Instagram" - Dayana Yastremska după meci, purtând drapelul Ucrainei pe umeri.

Pentru prezența în semifinale, Cîrstea va primi 8.145 de euro şi 110 puncte WTA. Sorana va urca până pe locul 27 în ierarhia WTA (este vecină de clasament cu Simona Halep, de pe 26, cele două fiind despărțite de doar 57 de puncte).

În finala competiției de la Lyon, Dayana se va duela cu chinezoaica Shuai Zhang (64 WTA, favorită 8), care a trecut de Caroline Garcia (Franța, 74 WTA), scor 6-2, 7-5.

Open 6ème Sens Métropole de Lyon se dispută în perioada 28 februarie - 6 martie, pe hard, face parte din categoria WTA 250 și are premii totale în valoare de $239,477.

Competiția, care se află la a treia ediție, a fost câștigată până acum de Sofia Kenin și Clara Tauson. În 2020, Laura Paar s-a impus în proba de dublu (alături de Julia Lohoff).