Spania are 1-0 în meciul cu România din barajul pentru calificarea la turneul final al Cupei Davis. Primul punct al ibericilor a fost câștigat de Roberto Bautista Agut (15 ATP), care l-a învins pe Gabi Adrian Boitan (721 ATP).

HotNews.roFoto: Hotnews

A fost 6-3, 6-1 pentru Bautista Agut, la capătul unui meci care a durat o oră și șapte minute.

"Ştiam că acest meci va fi o experienţă foarte bună pentru mine. Ştiam că mă va ajuta foarte mult pe viitor acest meci şi în toată săptămâna asta şi că voi ieşi un jucător mult mai experimentat şi mai bun. Am văzut care este nivelul, l-am simţit pe pielea mea. Aşa că acum ştiu la ce capitol am de lucrat mai departe şi ce trebuie să fac cu jocul meu pentru ca într-o zi să ajung unde este el.

Mă aşteptam să conteze mai mult numele adversarului şi că o să mă gândesc că joc împotriva unuia dintre cei mai buni jucători din lume. Dar nu a contat atât de mult. În America, unde joc eu, am învăţat să tratez fiecare meci la fel şi să nu mă simt copleşit de emoţii indiferent de locul în care joc sau de adversar. Mulţumesc românilor pe care i-am auzit strigând în tribune, i-am simţit la fiecare punct frumos reuşit de mine", a spus Gabi Adrian Boitan (21 de ani).

Al doilea meci de simplu al zilei de vineri va fi cel dintre Carlos Alcaraz (19 ATP) și Marius Copil (261 ATP).

Se vor juca sâmbătă, de la ora 12:00 (ora României):

Alejandro Davidovich Fokina / Pedro Martinez vs Nicolae Frunză / Horia Tecău

Roberto Bautista Agut vs Marius Copil

Carlos Alcaraz vs Gabi Adrian Boitan.

Din echipa României mai fac parte Nicolae Frunză (617 ATP), Ştefan Paloşi (615 ATP) şi Horia Tecău (17 ATP la dublu). Căpitan nejucător este Gabriel Trifu, iar antrenor este Andrei Mlendea.

Lotul Spaniei este completat de Pablo Carreno Busta (16 ATP), Alejandro Davidovich Fokina (47 ATP), Pedro Martinez (50 ATP), căpitan fiind Sergi Bruguera.

De știut:

  • Spania, care a cucerit de şase ori Salatiera de Argint, conduce cu 3-1 în meciurile directe cu România.
  • Câştigătoarea confruntării dintre Spania şi România se va califica în faza finală a Cupei Davis din 2022, care se va desfăşura după noul format, cu 16 echipe, repartizate în patru grupe, cu patru sedii diferite. Primele două clasate în fiecare grupă vor participa apoi la turneul final, într-un oraş care urmează să fie desemnat.